Deelname ParkinsonNet

Wat biedt ParkinsonNet u als zorgverlener?

ParkinsonNet is een nationaal netwerk dat tot doel heeft parkinsonpatiënten in Nederland de beste zorg te geven. Deelname aan ParkinsonNet zorgt in het kort voor:

  • Deskundigheid op het gebied van de ziekte van Parkinson;
  • Betere samenwerking met andere gespecialiseerde zorgverleners in uw regio.

Ruim 3.000 zorgverleners zijn aangesloten bij ParkinsonNet, u vindt hen op onze Parkinson Zorgzoeker.

Deelnemen aan ParkinsonNet betekent:
 

Een eigen profiel op de Parkinson Zorgzoeker
Alle aangesloten zorgverleners hebben een persoonlijk profiel op de Parkinson Zorgzoeker. Met de Parkinson Zorgzoeker vinden patiënten snel een in parkinson gespecialiseerde zorgverlener en zorgverleners vinden direct een collega zorgverlener.

Bijwonen van bijeenkomsten van uw regionale netwerk
ParkinsonNet is een landelijk dekkend netwerk, opgebouwd uit regionaal georiënteerde netwerken. De netwerken organiseren zelfstandig bijeenkomsten voor aangesloten ParkinsonNet zorgverleners in de regio. Bent u aangesloten bij ParkinsonNet? Dan bent u deel van een van de regionale netwerken en betrokken bij de bijeenkomsten. Deze zijn gericht op onderlinge samenwerking, het delen van ervaringen en kennis en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de parkinsonzorg.

Exclusieve toegang tot ParkinsonConnect
Als ParkinsonNet zorgverlener ontvangt u een persoonlijk account, dat u exclusieve toegang geeft tot het online platform ParkinsonConnect. Binnen uw regionale groep maakt u makkelijk contact met uw collega's en werkt u eenvoudig met hen samen. Dit alles draagt er aan bij om de patiënt uiteindelijk de beste parkinsonzorg te bieden. Meer informatie over ParkinsonConnect vindt u hier.

Inhoudelijke ondersteuning
De helpdesk en de inhoudelijke experts bij het landelijk coördinatiecentrum van ParkinsonNet helpen u graag bij al uw praktische en zorginhoudelijke vragen.

Scholingen op het gebied van de ziekte van Parkinson
ParkinsonNet ontwikkelt en geeft scholingen op het gebied van de zorg voor patiënten met de ziekte van Parkinson en atypische parkinsonnismen. De scholingen die ParkinsonNet aanbiedt zijn voornamelijk toegankelijk voor aangesloten zorgverleners.

Voorrang op inschrijving van het ParkinsonNet congres
Ieder jaar organiseren we een prachtig congres met (inter)nationale topsprekers. Tijdens het congres staan verdieping in de ziekte van Parkinson en het verbeteren van de regionale samenwerking centraal. ParkinsonNet zorgverleners hebben voorrang op deelname aan het ParkinsonNet congres en ontvangen tevens een korting op het inschrijfgeld.

Zorgzoeker