Afbeelding voor Paramedici

Paramedici

Alle aangesloten ParkinsonNetzorgverleners zijn gedreven om mensen met parkinson de best mogelijke zorg te bieden, ze te zien als partner en te werken volgens de richtlijn ‘Multidisciplinaire behandeling in de ziekte van Parkinson’.

Bent u fysiotherapeut, oefentherapeut, logopedist, ergotherapeut of diëtist? En bent u er klaar voor om die stap extra te zetten voor mensen die leven met parkinson? Dan heten we u, na het volgen van de basisscholing, graag van harte welkom als deelnemer. Er zijn een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om deelnemer te worden én te blijven.

Wij geloven dat de beste zorg ontstaat door specialisatie, het heel goed zijn in één ding in plaats van een beetje goed zijn in alles. Omdat ParkinsonNet inmiddels een landelijke dekking van gespecialiseerde paramedici heeft, hanteren we voor deze groep een selectiebeleid. Op basis van kenmerken uit het ParkinsonNetzorgverlener profiel maken wij een zo goed mogelijke selectie van alle paramedici die zich aanmelden.

Aanmelden als deelnemer

Zoals u hierboven leest hanteren wij voor paramedici een selectiebeleid. De selectie van paramedici bestaat uit een aantal stappen die we hieronder in meer detail aan u uitleggen.

Bepaling scholingsplaatsen
Het ParkinsonNet coördinatiecentrum heeft geen onbeperkte middelen. We beschikken bijvoorbeeld over een beperkt aantal docenten en fysieke ruimte om meer te scholen. Daardoor hebben we een maximaal aantal scholingsplaatsen.

Verdeling scholingsplaatsen
Hoe bepalen we wie deelneemt aan de basisscholing? Eerst kijken we wie zich aangemeld heeft om een ParkinsonNetzorgverlener op te volgen. Deze aanmelding toetsen we dan aan onderstaande voorwaarden:

 • De zorgverlener zorgt voor een continuering van de zorg van minimaal 5 mensen met parkinson per jaar.
 • De kandidaat volgt een ParkinsonNetzorgverlener op die zijn/haar werkzaamheden bij de organisatie, voor de start van het volgende kalenderjaar, stopt of zijn/haar werkzaamheden voor de organisatie in het afgelopen jaar heeft beëindigd.

Hoe beslissen we dan wie vervolgens de plaats krijgt en wie niet? U begrijpt dat we graag de meest gemotiveerde en bekwame zorgverleners scholen. De basis hiervoor is het ParkinsonNetzorgverlener profiel. Alle zorgverleners scoren punten op basis van deze criteria. De zorgverleners met de meeste punten krijgen een scholingsplaats totdat alle plaatsen verdeeld zijn.

Meer informatie over de selectieprocedure voor paramedici leest u hier.

Aanmelding interesselijst selectie 2022

De aanmelding voor de selectieprocedure voor de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener 2021 is gesloten. Het is niet meer mogelijk om u aan te melden voor de basisscholing van dit jaar. U kunt zich wel al inschrijven voor de interesselijst voor de basisscholing van 2022.

Aanmelden voor de interesselijst voor de selectieprocedure voor de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener 2022 doet u hier.

Bekijk voor vragen onze FAQ’s. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

 

Deelnemer blijven (deelnamevoorwaarden)

U rondt de basisscholing af en bent daarna op persoonlijke titel deelnemer van ParkinsonNet. Om kwaliteit van zorg aan mensen met parkinson blijvend te garanderen, moet u zich als aangesloten zorgverlener om het jaar herregistreren. Wat betekent dat voor u?

Als fysiotherapeut, oefentherapeut, logopedist, ergotherapeut of diëtist dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen om deelnemer van ParkinsonNet te blijven:

 • U voldoet de jaarlijkse deelnamebijdrage van € 125,- per kalenderjaar (betaling hiervan start het jaar na afronden van de basisscholing)
 • U woont eens per twee jaar het ParkinsonNet congres bij
 • U neemt ieder jaar deel aan minimaal drie ParkinsonNet bijeenkomsten. Hiervan zijn er twee multidisciplinair en één monodisciplinair. Lukt het u niet bij alle drie de bijeenkomsten aanwezig te zijn, dan heeft u eenmaal per jaar de mogelijkheid om voor één bijeenkomst een alternatief op te voeren. (Heeft u een alternatief bijgewoond en wilt u deze opvoeren? Vul dan dit formulier in).
 • U behandelt of begeleidt minimaal vijf unieke parkinsonpatiënten of patiënten met atypische parkinsonismen per jaar
 • U vult jaarlijks de ParkinsonNet kwaliteitsmonitor in
 • U houdt uw MijnParkinsonNet-profiel up-to-date door het bijhouden van alle verplichte velden, een profieltekst en uw behandellocatie(s)

Deze punten checken we via ons administratiesysteem, kwaliteitsmonitor en presentielijsten van bijeenkomsten. Voldoet u op basis hiervan niet aan één of meerdere deelnamevoorwaarden? Dan ontvangt u hierover bericht per e-mail. U krijgt dan de mogelijkheid om gegevens aan te leveren waaruit blijkt dat u wel voldoet. Indien u inderdaad niet aan de voorwaarden heeft voldaan, maar wel deelnemer wilt blijven kunt u een uitsteljaar aanvragen. Geeft u geen reactie op dit bericht dan kan ParkinsonNet uw deelname beëindigen.

Deelname opzeggen

Wilt u geen ParkinsonNetzorgverlener meer zijn? U beëindigt uw deelname aan ParkinsonNet door een e-mail te sturen naar informatie@parkinsonnet.nl. In deze e-mail vermeldt u het volgende:

 • Uw volledige naam
 • De organisatie(s) waar u werkt
 • De reden voor het opzeggen
 • De beëindigingsdatum van uw deelname

Deelname aan ParkinsonNet geldt per kalenderjaar. Wanneer u uw deelname aan ParkinsonNet na 17 december 2021 opzegt, dient u nog wel de deelnamebijdrage van 2022 te voldoen.

Opnieuw deelnemen

Heeft u een eerdere deelname aan ParkinsonNet beëindigd, maar wilt u graag opnieuw deelnemen? Dat kan! Bij herintreden gelden de volgende regels:

 • Leg uit waarom u weer wilt deelnemen via dit formulier.
 • Wij beoordelen uw verzoek
  • We houden hierbij rekening met de tijd dat u deelnemer bent geweest, reden van stoppen en de tijd sinds beëindiging.
 • Verzoeken tot opnieuw deelnemen van paramedici behandelen we gelijktijdig met de selectie, normaal gesproken aan het begin van het kalenderjaar.

Uw verzoek kan worden afgekeurd, onder voorbehoud goed gekeurd worden of definitief goed gekeurd worden. Over de beoordeling van uw verzoek nemen we per e-mail contact met u op.

Veelgestelde vragen

Wanneer start de selectieprocedure?
De selectieprocedure voor de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener van 2021 is gesloten. Wanneer de selectieprocedure voor de scholing van 2022 start is nog niet bekend. Blijf op de hoogte, schrijf u in voor de interesselijst.
Wat is een uitsteljaar?
U krijgt tijdens het uitsteljaar de mogelijkheid om aan de voorwaarden waar u niet aan voldeed alsnog te gaan voldoen. Houd hierbij rekening dat tijdens het uitsteljaar ook aan de voorwaarden voor dat jaar moet voldoen.
Tot welk moment kan ik me aanmelden voor de selectieprocedure?
De inschrijving voor de selectieprocedure voor de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener van 2021 is gesloten. Aanmelden voor de selectieprocedure van 2021 is niet meer mogelijk. U kunt zich hier aanmelden voor de interesselijst voor de basisscholing tot ParkinsonNet zorgverlener van 2022.

Heeft u meer vragen? Bekijk hier onze FAQ pagina.