Afbeelding voor Verpleegkundigen & verpleegkundig specialisten

Verpleegkundigen & verpleegkundig specialisten

Alle aangesloten ParkinsonNetzorgverleners zijn gedreven om mensen met parkinson de best mogelijke zorg te bieden, ze te zien als partner en te werken volgens de richtlijn ‘Multidisciplinaire behandeling in de ziekte van Parkinson’.

Ligt uw verpleegkundige hart bij de zorg voor mensen met parkinson? De parkinsonverpleegkundige en verpleegkundig specialist spelen een belangrijke rol in het leven van mensen met parkinson. Lees hieronder meer over hoe u deelnemer van ParkinsonNet wordt en blijft.

Aanmelden als deelnemer

Voor verschillende typen zorgverlener gelden verschillende regels voor het deelnemen aan ParkinsonNet. Sommige disciplines volgen bijvoorbeeld de ParkinsonNetbasisscholing, deze organiseren we eens per jaar. Bekijk hieronder wanneer u zich officieel ParkinsonNetzorgverlener mag noemen.

Voor u als verpleegkundige geldt:

Eens per jaar organiseren we de opleiding tot parkinsonverpleegkundige. Na het volgen van deze 10-daagse opleiding mag u zich officieel parkinsonverpleegkundige noemen, bent u deelnemer van ParkinsonNet én onderdeel van het regionale netwerk.

De toelatingseisen voor de opleiding, voor u op een rijtje:

 • U bent gediplomeerd verpleegkundige of verpleegkundig specialist (mbo/hbo/master)
 • U heeft een geldige BIG-registratie
 • U heeft een aanstelling als verpleegkundige of verpleegkundig specialist binnen een intra-, trans- of extramurale zorgsetting
 • U heeft ervaring met het verplegen en begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson

Bent u verpleegkundig specialist? Dan geldt:

Deelnemer blijven (deelnamevoorwaarden)

U rondt als verpleegkundige de opleiding tot parkinsonverpleegkundige af of als verpleegkundig specialist de tweedaagse basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener af en bent daarna op persoonlijke titel deelnemer van ParkinsonNet. Om kwaliteit van zorg aan mensen met parkinson blijvend te garanderen, moet u zich als aangesloten parkinsonverpleegkundige of verpleegkundig specialist om het jaar herregistreren. Wat betekent dat voor u?

Als parkinsonverpleegkundige dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen om deelnemer van ParkinsonNet te blijven:

 • U woont eens per twee jaar het ParkinsonNet congres bij
 • U neemt ieder jaar deel aan minimaal twee multidisciplinaire ParkinsonNet bijeenkomsten. Lukt het u niet bij alle twee de bijeenkomsten aanwezig te zijn, dan heeft u eenmaal per jaar de mogelijkheid om voor één bijeenkomst een alternatief op te voeren. (Heeft u een alternatief bijgewoond en wilt u deze opvoeren? Vul dan dit formulier in).
 • U vult jaarlijks de ParkinsonNet kwaliteitsmonitor in
 • U houdt uw MijnParkinsonNet-profiel up-to-date door het bijhouden van alle verplichte velden, een profieltekst en uw behandellocatie(s)

Deze punten checken we via ons administratiesysteem, kwaliteitsmonitor en presentielijsten van bijeenkomsten. Voldoet u op basis hiervan niet aan één of meerdere deelnamevoorwaarden? Dan ontvangt u hierover bericht per e-mail. U krijgt dan de mogelijkheid om gegevens aan te leveren waaruit blijkt dat u wel voldoet. Indien u inderdaad niet aan de voorwaarden heeft voldaan, maar wel deelnemer wilt blijven kunt u een uitsteljaar aanvragen. Geeft u geen reactie op dit bericht dan kan ParkinsonNet uw deelname beëindigen.

Als verpleegkundig specialist dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen om deelnemer van ParkinsonNet te blijven:

 • U houdt uw MijnParkinsonNet-profiel up-to-date door het bijhouden van alle verplichte velden, een profieltekst en uw behandellocatie(s)
Deelname opzeggen

Wilt u niet meer aangesloten bij ParkinsonNet zijn? U beëindigt uw deelname aan ParkinsonNet door een e-mail te sturen naar informatie@parkinsonnet.nl. In deze e-mail vermeldt u het volgende:

 • Uw volledige naam
 • De organisatie(s) waar u werkt
 • De reden voor het opzeggen
 • De beëindigingsdatum van uw deelname
Opnieuw deelnemen

Heeft u een eerdere deelname aan ParkinsonNet beëindigd, maar wilt u graag opnieuw deelnemen? Dat kan! Bij herintreden gelden de volgende regels:

 • Leg uit waarom u weer wilt deelnemen via dit formulier.
 • Wij beoordelen uw verzoek
  • We houden hierbij rekening met de tijd dat u deelnemer bent geweest, reden van stoppen en de tijd sinds beëindiging.
 • Verzoeken tot opnieuw deelnemen behandelen we eenmaal per maand.

Uw verzoek kan worden afgekeurd, onder voorbehoud goed gekeurd worden of definitief goed gekeurd worden. Over de beoordeling van uw verzoek nemen we per e-mail contact met u op.