Afbeelding voor Informatiemateriaal

Informatiemateriaal

Om u en uw omgeving te ondersteunen in zorg en u te sterken met informatie ontwikkelden we een aantal mooie producten en initiatieven die u precies dat bieden.

Parkinson Zorgzoeker – gespecialiseerde zorg in uw buurt

Bent u op zoek naar een deskundige zorgverlener? Raadpleeg de Parkinson Zorgzoeker!

Parkinson Zorgzoeker >

ParkinsonTV – iedere maand een nieuwe uitzending

ParkinsonTV is een online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson.  Iedere maand nemen Marlies van Nimwegen of Marten Munneke plaats aan de ParkinsonTV-tafel.  Tijdens de uitzending spreken zij, samen met  een ervaringsdeskundige, een parkinsonexpert en parkinsonneuroloog, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

ParkinsonTV >

ParkinsonConnect – delen van kennis

ParkinsonConnect is hét Nederlandse online platform op het gebied van de ziekte van Parkinson. Delen van kennis en ervaringen met lotgenoten en zorgverleners staat er centraal. Dit doen we in verschillende online groepen waarin we onder andere via fora of chats met elkaar communiceren.

ParkinsonConnect >

ParkinsonNEXT – doe mee aan onderzoek

ParkinsonNEXT is een online platform waar mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten en zorgverleners gemakkelijk meedoen aan onderzoeks- en innovatieprojecten. We helpen onderzoekers en bedrijven met het vinden van deelnemers. Zo kunnen ze sneller onderzoek doen en voor een doorbraak zorgen in de behandeling van mensen met parkinson.

ParkinsonNEXT >

Voorbereiden op de late levensfase bij parkinson

Binnen ParkinsonSupport zijn nabestaanden, mantelzorgers en mensen met de ziekte van Parkinson in de latere fase van de ziekte geïnterviewd. Het doel? Inzicht krijgen in deze fase waar tot op heden nog weinig aandacht voor was. Naast het ophalen van informatie stelden we de vraag: ‘Als u een tip mag geven aan iemand in een soortgelijke situatie, wat zou dat zijn?’ Die tips vindt u terug in deze acht praktische adviezen. We hopen dat deze film bijdraagt om met elkaar in gesprek te gaan over de latere fase van parkinson.

Sporttrainers voor parkinson – e-learning voor sporttrainers

Bewegen bij parkinson is belangrijk. De sport blijven beoefenen die u het liefst doet, helpt daarbij. Deze website, animatie vol tips en een bijbehorende e-learning zijn speciaal gemaakt om sporttrainers te helpen in de juiste begeleiding van mensen met parkinson.

Sporttrainers voor parkinson >

10 Tips voor goede parkinsonzorg

Bekijk de 10 tips voor goede parkinsonzorg voor verzorgenden, verpleegkundigen en mantelzorgers.

10 tips voor goede parkinsonzorg >

Stripboek voor kinderen

Het stripboek ‘Medikidz leggen ziekte van Parkinson uit’ is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 8-14 jaar om de ziekte van Parkinson beter te begrijpen en de grote invloed ervan op de hele familie. Prof. dr. Bas Bloem: “Het stripboek vertelt vanuit de beleving van een kind wat er gebeurt als je opa of oma de ziekte van Parkinson heeft. Het is een complexe neurologische aandoening die niet alleen grote invloed heeft op je motoriek, maar ook tot stemmingswisselingen en trager reactievermogen kan leiden. Met een spannend verhaal en heldere teksten kunnen we dit veel beter duidelijk maken aan kinderen op een manier die hen aanspreekt en laagdrempelig is.”

Het stripboek Medikidz gratis bestellen >