Afbeelding voor Informatiemateriaal

Informatiemateriaal

Om u en uw omgeving te ondersteunen in zorg en u te sterken met informatie ontwikkelden we een aantal mooie producten en initiatieven die u precies dat bieden.

Klik op het plus-teken om meer te lezen over het onderwerp.

Parkinson Zorgzoeker – gespecialiseerde zorg in uw buurt

Bent u op zoek naar een deskundige zorgverlener? Raadpleeg de Parkinson Zorgzoeker!

Parkinson Zorgzoeker >

ParkinsonTV – iedere maand een nieuwe uitzending

ParkinsonTV is een online uitgezonden live programma over de ziekte van Parkinson.  Iedere maand nemen Marlies van Nimwegen of Marten Munneke plaats aan de ParkinsonTV-tafel.  Tijdens de uitzending spreken zij, samen met  een ervaringsdeskundige, een parkinsonexpert en parkinsonneuroloog, over een specifiek thema gerelateerd aan parkinson.

ParkinsonTV >

Parkinson Vereniging Community- elkaar ontmoeten

Ontmoet elkaar op de Parkinson Vereniging Community. Er is een openbaar kanaal waar iedereen een bericht kan plaatsen. Voor leden van de Parkinson Vereniging zijn er verschillende themakanalen toegankelijk, waar in beslotenheid tips en ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Ook voor mantelzorgers van leden is er een speciaal kanaal.

Parkinson Vereniging Community >

ParkinsonNEXT – doe mee aan onderzoek

ParkinsonNEXT is een online platform waar mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten en zorgverleners gemakkelijk meedoen aan onderzoeks- en innovatieprojecten. We helpen onderzoekers en bedrijven met het vinden van deelnemers. Zo kunnen ze sneller onderzoek doen en voor een doorbraak zorgen in de behandeling van mensen met parkinson.

ParkinsonNEXT >

Voorbereiden op de late levensfase bij parkinson

Binnen ParkinsonSupport zijn nabestaanden, mantelzorgers en mensen met de ziekte van Parkinson in de latere fase van de ziekte geïnterviewd. Het doel? Inzicht krijgen in deze fase waar tot op heden nog weinig aandacht voor was. Naast het ophalen van informatie stelden we de vraag: ‘Als u een tip mag geven aan iemand in een soortgelijke situatie, wat zou dat zijn?’ Die tips vindt u terug in deze acht praktische adviezen. We hopen dat deze film bijdraagt om met elkaar in gesprek te gaan over de latere fase van parkinson.

Sporttrainers voor parkinson – e-learning voor sporttrainers

Bewegen bij parkinson is belangrijk. De sport blijven beoefenen die u het liefst doet, helpt daarbij. Deze website, animatie vol tips en een bijbehorende e-learning zijn speciaal gemaakt om sporttrainers te helpen in de juiste begeleiding van mensen met parkinson.

Sporttrainers voor parkinson >

10 Tips voor goede parkinsonzorg

Bekijk de 10 tips voor goede parkinsonzorg voor verzorgenden, verpleegkundigen en mantelzorgers.

10 tips voor goede parkinsonzorg >

Expertiseplatform Parkinson en Werk

 

Het aantal werkenden met parkinson groeit. Bij alle betrokkenen leven veel vragen over de gevolgen die parkinson op lange of korte termijn heeft op het werk. Op het Expertiseplatform Parkinson en Werk vindt u informatie over vier overkoepelende onderwerpen:

1. Diagnose en werken
2. Werken met aanpassingen
3. Werken en ziekmelden
4. Stoppen met werken

Expertiseplatform Parkinson en Werk>