Afbeelding voor Advies en informatie vanuit ParkinsonNet over het coronavirus

Advies en informatie vanuit ParkinsonNet over het coronavirus

Update 27 maart 2020: ParkinsonNet-scholingen uitgesteld

ParkinsonNet stelt alle scholingen in april 2020 en mei 2020 uit. Lees hier meer over dit besluit.

Update 26 maart 2020: Speciale uitzending over het coronavirus van ParkinsonTV

De impact die het coronavirus heeft op mensen met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen en hun omgeving hebben we besproken in de uitzending van ParkinsonTV van 20 maart. In deze uitzending beantwoorden we veel vragen over corona en parkinson. De uitzending is terug te kijken onderaan deze pagina.

Update 12 maart 2020: Parkinson Vereniging heeft speciale pagina over het coronavirus

Heeft u parkinson of krijgt u als zorgverlener veel vragen over het coronavirus en de ziekte van Parkinson? Kijk op www.parkinson-vereniging.nl/corona voor meer informatie.

Update 10 maart 2020: Advies om regionale multi- en monodisciplinaire bijeenkomsten te annuleren

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus adviseren we om de komende tijd de regionale multi- en monodisciplinaire bijeenkomsten te annuleren. Dit ligt in lijn met het beleid van verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen. Deze organisaties adviseren om geen externe werkoverleggen bij te wonen. Daarnaast willen we mensen met parkinson niet extra of onnodig in gevaar brengen. Wijzigingen in dit advies communiceren we via de nieuwsbrief en de website. We houden met de herregistratie over 2020 rekening met de geannuleerde bijeenkomsten.