Afbeelding voor Advies en informatie vanuit ParkinsonNet over het coronavirus

Advies en informatie vanuit ParkinsonNet over het coronavirus

Update 12 februari 2021: Regionale bijeenkomsten bijwonen in 2021

Na een bewogen jaar waarin we soepel omgingen met de herregistratievoorwaarde rondom verplichte aanwezigheid bij ParkinsonNetbijeenkomsten, kijken we voorzichtig vooruit. Nu iedereen meer gewend is aan online bijeenkomsten, is het bijwonen van (online) ParkinsonNetbijeenkomsten vanaf 2021 weer een verplichte herregistratievoorwaarde.

Lees hier meer

Update 9 februari 2021: Belangrijke informatie over corona vaccins bij mensen met parkinson

Een groep vooraanstaande experts op het gebied van de ziekte van Parkinson hebben samen gekeken naar de veiligheid en de werkzaamheid van de verschillende vaccins voor corona bij parkinson. Hun bevindingen zijn terug te lezen in dit artikel.

Lees hier het artikel

Update 21 oktober 2020: Informatie over herregistratie 2019 – 2020

We naderen alweer het einde van dit (bijzondere) jaar. Zoals we al aangaven vervalt de verplichting van het bijwonen van regionale ParkinsonNet bijeenkomsten in 2020. Alle andere herregistratievoorwaarden blijven wel gelden. De aanwezigheid bij het ParkinsonNet congres van 2019 of 2021, maar ook het invullen van de kwaliteitsmonitor over 2020 begin volgend jaar en het vullen van uw profieltekst zijn belangrijk. Op dit laatste punt controleren we dit jaar meer dan voorheen omdat mensen met parkinson(isme) aangeven graag meer te lezen over een zorgverlener op de Parkinson Zorgzoeker. Heeft u deze nog niet ingevuld? Doe dit dan nu via uw MijnParkinsonNet-profiel.

Update 15 juli 2020: Effect coronacrisis op herregistratie

ParkinsonNet past in verband met de coronacrisis de herregistratievoorwaarden over 2020 aan. Lees hier meer.

Update 27 mei 2020: ParkinsonNet congressen 2020 uitgesteld naar 2021

ParkinsonNet stelt alle congressen van 2020 uit naar 2021. Lees hier meer.

Update 19 mei 2020: Uitslag selectieprocedure voor paramedici voor 12 juni en doorgang basisscholing

Alle paramedici die zich hebben aangemeld voor de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener krijgen vóór 12 juni 2020 bericht over de uitslag. Dit betekent tevens dat de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener dit jaar doorgaat, zij het in een aangepaste vorm. Lees hier meer.

Update 8 mei 2020: Nieuwe aflevering ParkinsonTV voor zorgverleners over ‘Parkinsonbegeleiding op afstand’

Zorgverleners uit het hele land deelden hun ervaringen tijdens de afgelopen special van ParkinsonTV. Een uitzending speciaal voor zorgverleners, geheel in het teken van het begeleiden van mensen met parkinson op afstand. Benieuwd naar hoe uw collega’s omgaan met alle kansen en uitdagingen? Kijk dan nu de uitzending terug via deze link.

Update 1 mei 2020: Ook alle ParkinsonNet scholingen in juni uitgesteld

ParkinsonNet stelt ook alle scholingen in juni uit. Lees hier meer over het eerder genomen besluit om alle scholingen in mei en april uit te stellen.

Update 15 april 2020: Belangrijk bericht voor mensen met parkinson of parkinsonisme die momenteel het geneesmiddel clozapine gebruiken

Er bereiken ons berichten dat vanwege de grote drukte door de coronacrisis mensen die clozapine gebruiken soms niet meer terecht kunnen bij de huisarts voor deze bloedcontroles. Dat is een zeer ongewenste situatie. Juist in deze periode is het essentieel voor mensen met parkinson of parkinsonisme dat hun afweer optimaal blijft. Het dringende advies is om er bij de huisarts op aan te dringen deze bloedcontroles toch doorgang te laten vinden, het betreft hier een medische noodzaak.

Lees meer.

Update 7 april 2020: Uitzending ParkinsonTV speciaal voor zorgverleners over het begeleiden van mensen met parkinson en het coronavirus

Kijk hier de speciale uitzending over het begeleiden van mensen met parkinson en het coronavirus terug.

Update 27 maart 2020: ParkinsonNet-scholingen uitgesteld

ParkinsonNet stelt alle scholingen in april 2020 en mei 2020 uit. Lees hier meer over dit besluit.

Update 26 maart 2020: Speciale uitzending over het coronavirus van ParkinsonTV

De impact die het coronavirus heeft op mensen met de ziekte van Parkinson en parkinsonismen en hun omgeving hebben we besproken in de uitzending van ParkinsonTV van 20 maart. In deze uitzending beantwoorden we veel vragen over corona en parkinson. De uitzending is terug te kijken onderaan deze pagina.

Update 12 maart 2020: Parkinson Vereniging heeft speciale pagina over het coronavirus

Heeft u parkinson of krijgt u als zorgverlener veel vragen over het coronavirus en de ziekte van Parkinson? Kijk op www.parkinson-vereniging.nl/corona voor meer informatie.

Update 10 maart 2020: Advies om regionale multi- en monodisciplinaire bijeenkomsten te annuleren

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus adviseren we om de komende tijd de regionale multi- en monodisciplinaire bijeenkomsten te annuleren. Dit ligt in lijn met het beleid van verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen. Deze organisaties adviseren om geen externe werkoverleggen bij te wonen. Daarnaast willen we mensen met parkinson niet extra of onnodig in gevaar brengen. Wijzigingen in dit advies communiceren we via de nieuwsbrief en de website. We houden met de herregistratie over 2020 rekening met de geannuleerde bijeenkomsten.