Volg ParkinsonNet

ParkinsonNet in heel Nederland!

 kaart_nl_los

Figuur uit: "Improving the quality of allied health care in Parkinson's disease through community based networks: the ParkinsonNet health care concept". Proefschrift MJ Nijkrake  © 2010 

 

ParkinsonNet in heel Nederland!

11 oktober 2010- Op vrijdag 08 oktober heeft in de Jaarbeurs in Utrecht de eerste dag van de ParkinsonNet basisscholing voor zorgverleners in Drenthe en Friesland plaatsgevonden. Hierdoor is nu in iedere regio in Nederland een ParkinsonNet te vinden! De deelnemende zorgverleners zullen in de komende weken terug te vinden zijn in de Parkinson Zorgzoeker.

Tijdens deze multidisciplinaire basisscholingsdag waren, naast zorgverleners uit de regio's Drenthe en Friesland, ook een groot aantal zorgverleners aanwezig die zullen aansluiten bij de al bestaande netwerken. Hierdoor is de bereikbaarheid van zorgverleners in de bestaande regio's verder verbeterd. Ook waren er bijna 80 diëtisten aanwezig, die vanaf nu parkinsonpatiënten in het hele land nog beter ten dienste kunnen zijn.

De aanwezige zorgverleners kregen op 8 oktober een gevarieerd programma voorgeschoteld, waarbij men door topsprekers bijgepraat werd over de nieuwste inzichten op het gebied van de ziekte van Parkinson. Zo kreeg men o.a. meer inzicht in de achtergronden van de ziekte, de medische behandeling, de psychosociale behandeling en de verschillende paramedische behandelingen. De afzonderlijke disciplines zullen in de komende tijd nog meer scholingsdagen volgen, waarbij de specifieke deskundigheid verder ontwikkeld kan worden.

Wij wensen iedereen veel succes!

 

 

Zorgzoeker