Volg ParkinsonNet

Regio Twente komt op voor Parkinsonzorg

 DSC_1479

Regio Twente komt op voor Parkinsonzorg

Informatiebijeenkomst voor Parkinsonpatiënten op 7 juli

Op 7 juli aanstaande organiseren de Parkinson Vereniging, MST, ZGT, Het Roessingh en MijnZorgnet een informatiebijeenkomst voor Parkinsonpatiënten.  De informatiebijeenkomst staat in het teken van de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van de ziekte van Parkinson. Daarnaast wordt er informatie gegeven over de Parkinsonzorg in de regio. De bijeenkomst vindt plaats in het Theaterhotel in Almelo, van 12.30 - 16.30 uur.

Regio Twente timmert goed aan de weg als het gaat om de zorg voor Parkinsonpatiënten. In april van dit jaar werden al  104 zorgverleners in de regio bijgeschoold over de ziekte van Parkinson door ParkinsonNet. Nu is het de beurt aan de patiënten en hun directe omgeving.

"Een goed geïnformeerde patiënt telt voor twee", aldus Bas Bloem, Parkinsonneuroloog en tevens directeur van MijnZorgnet. "Het is belangrijk dat je als patiënt goed geïnformeerd bij je arts komt. MijnZorgnet wil graag patiënten ondersteunen bij het actief meebeslissen over hun eigen zorgproces. Daarnaast helpt MijnZorgnet zorgverleners om samen te werken rondom een patiënt, in een zogenaamd zorgnetwerk."

Naast Bas Bloem  (UMC St Radboud, Nijmegen) spreken ook de neurologen Jaap Haas (ZGT, Almelo) en Jeroen van Vugt (MST, Enschede) tijdens de informatiebijeenkomst. Ook de Parkinson Vereniging en ParkinsonNet zijn vertegenwoordigd. Aan het einde van het programma is er gelegenheid voor het stellen van vragen aan de sprekers.

Klik hier voor het volledige programma en details over de aanmelding en de locatie.

 

Zorgzoeker