Volg ParkinsonNet

Bas Bloem ontvang de Tom Isaacs award

Prof. Bas Bloem ontvang de Tom Isaacs award voor zijn toewijding en inzet voor mensen met parkinson.

Op donderdag 27 september ontving Bas Bloem de Tom Isaacs award. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een inspirerende onderzoeker die de grootste impact op het leven van mensen met parkinson heeft aangetoond en /of mensen met parkinson op een participerende manier bij hun werk heeft betrokken.

 
De reden dat Bas de prijs wint? "Dr. Bloem is zeer toegewijd om nauw samen te werken met mensen met parkinson in alle aspecten van zijn werk - een feit dat belangrijk was voor Tom en dat een lichtend voorbeeld voor ons allemaal zou moeten zijn. Door zijn inspanningen met ParkinsonNet kunnen mensen met de ziekte van Parkinson in Nederland en een groeiend aantal andere landen veel gemakkelijker toegang krijgen tot de gespecialiseerde zorg die nodig is om de kwaliteit van leven te verzekeren. " aldus Professor Patrik Brundin, Associate Director of Research bij VARI en Tom Isaacs Award jurylid.

De prijs werd op donderdag 27 september uitgereikt door The Cure Parkinson's Trust (CPT) en Van Andel Research Institute (VARI) en is opgericht ter nagedachtenis aan Tom Isaacs, de overleden medeoprichter en president van CPT die in mei 2017 overleed.

Zorgzoeker