Volg ParkinsonNet

Basisscholing goes international

ParkinsonNet internationaal heeft afgelopen maand twee basisscholingen verzorgd. Bas Bloem, Bart van de Warrenburg, Hanneke Kalf, Ingrid Sturkenboom, Maarten Nijkrake en Mark Tiemessen zijn naar Noorwegen en Amerika geweest.

Eind oktober schoolden we ergotherapeuten en fysiotherapeuten in Stavanger, Noorwegen. Deze scholing maakt deel uit van een project waarbij we ParkinsonNet in twee regio's in Noorwegen implementeren. Uit de evaluatie blijkt dat de deelnemers erg enthousiast zijn over de training en dat ze ervoor gaan om via een Stavanger-ParkinsonNet de zorg te verbeteren voor mensen met de ziekte van Parkinson. Eind januari geven wij eenzelfde training in de tweede regio van het project: Oslo. We zijn blij dat we daar ook logopedisten mogen verwelkomen. Een opvallend verschil tussen Noorwegen en Nederland is namelijk dat logopedisten op dit moment in Noorwegen minder betrokken lijken te zijn bij de zorg voor mensen met parkinson. Iets dat we zeker willen veranderen!

Begin november hebben we dezelfde basiscursus gegeven in Rochester, in de staat New York, in samenwerking met dr. Ray Dorsey (University of Rochester Medical Center). We kennen Ray en zijn team goed omdat we met hen ook de zes Engelstalige afleveringen van ParkinsonTV hebben gemaakt. De meeste deelnemende ergotherapeuten, logopedisten en fysiotherapeuten waren al heel ervaren in de behandeling van mensen met parkinson. De training kon hier op bouwen en hun expertise verder vergroten. We hebben er alle vertrouwen in dat deze training de paramedische zorg rondom de ziekte van Parkinson in Rochester versterkt.

International Basisscholing

Zorgzoeker