Volg ParkinsonNet

Regionale training 'Coachen van mensen met die ziekte van Parkinson en hun naasten'

  • Home
  • Nieuws
  • Regionale training Coaching van parkinsonpatiënten en hun naasten

Lang niet altijd is een patiënt bereid of in staat om (goede) adviezen van behandelaars in de praktijk toe te passen. De training 'Coachen van mensen met de ziekte van Parkinson en hun naasten' is gericht op het effectiever benutten van eenieders expertise in het ondersteunen van parkinsonpatiënten om te leven met deze ziekte.

Wat leer je?
Uitgangspunt in deze cursus is de eigen ervaring van de zorgprofessional met de advisering/begeleiding van parkinsonpatiënten. Aan de hand van theorie over veranderen en effectieve interventies (motiverende gespreksvoering, zelfmanagement, oplossingsgericht coachen) reflecteert de deelnemer op zijn praktijkervaring en oefent hij/zij met gespreksinterventies.

GroepRegionale training
U kunt deze cursus volgen in uw eigen regio met collega's uit uw netwerk. Het voordeel van de regionale training is dat dit goedkoper kan worden aangeboden dan de landelijke training én u samen met de mensen in uw netwerk de training kan volgen. Dit kan de samenwerking in het netwerk ten goede komen. In de regio Roosendaal staat er reeds een regionale training gepland op 28 maart en 18 april 2013. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, geef u op voor de training in Roosendaal via uw ParkinsonNet profiel.

Deze training bij u in de regio?
Geef u met minimaal 10 en maximaal 16 personen op om de training bij u in de buurt te volgen. Eén contactpersoon uit de regio kiest samen met de trainer twee geschikte data en u regelt zelf de locatie, koffie/thee, lunch enzovoort. De factuur stuurt u naar ParkinsonNet en wij zorgen voor de facturatie per deelnemer. Lees hier de uitgebreide procedure voor de regionale training. Indien u geïnteresseerd bent in een regionale training kunt u contact opnemen met evenementencoördinator Froukje Scheeren; f.scheeren@parkinsonnet.nl

Landelijke training
U kunt zich ook inschrijven voor de 2-daagse landelijke scholing die plaatsvindt 19 september en 10 oktober 2013 in de omgeving van Utrecht. Kijk hier voor meer informatie over de landelijke scholing 'Coachen van mensen met Parkinson en hun naasten'.

Zorgzoeker