Volg ParkinsonNet

Dance for Health en Parkinson beweegt steeds meer mensen

  • Home
  • Nieuws
  • Dance for Health en Parkinson beweegt steeds meer mensen

Persbericht Rotterdam, oktober 2013 Logo dance for health

Dance for Health en Parkinson beweegt steeds meer mensen
Dance for Health en Parkinson biedt danslessen aan voor mensen met de ziekte van Parkinson. Wie parkinson heeft, krijgt het advies om zoveel mogelijk te bewegen. Dans is dan een welkome aanvulling op alles wat al moet, omdat het leuk is! Om zoveel mogelijk parkinsonpatiënten de kans te geven mee te dansen gaan we in oktober 2013 uitbreiden naar Utrecht, Arnhem, Breda en Bergen op Zoom. In de komende maanden zullen onder andere Zoetermeer, Middelburg, Eindhoven en Turnhout volgen.

De kracht van verbinden
Dance for Health heeft als doel om met dans de kwaliteit van leven te verbeteren, in het bijzonder voor mensen met de ziekte van Parkinson. De lessen combineren dansbewegingen uit moderne dans, klassiek ballet en improvisatie. Het vertellen van verhalen, inbeeldingsvermogen en het uiten van emotie worden gekoppeld aan specifieke aandachtsgebieden zoals balans, flexibiliteit, coördinatie en isolatie. De focus ligt daarbij niet op behandeling maar op dans.

De lessen bieden echter meer dan alleen beweging. Het gaat om een creatief proces, waar plezier, ontmoeting, ontplooiing en hernieuwd vertrouwen in het eigen lichaam net zo belangrijk zijn als de beweging zelf. Deelnemer John:"Je bent geneigd om in elkaar te kruipen als je parkinson hebt. Met de dans gaat het allemaal open en komen de bewegingen los, en dat is prettig. Het is toch heel wat prettiger dan pillen slikken om op deze manier je lichaam te kunnen beheersen".

De kracht van dans
De methode is ontwikkeld door Marc Vlemmix en Andrew Greenwood en verfijnd met hulp van onze dansers in Rotterdam en Tilburg. De basis van de methode is ontwikkeld door de Mark Morris Dance Group en de Brooklyn Parkinson Group uit New York. Het is een ideale manier om de wereld om je heen even te vergeten, dansen geeft energie en het stimuleert de creativiteit. Ervaring met dans is niet nodig en de lessen zijn voor iedereen met parkinson geschikt ongeacht het conditieniveau.

Stad Opening Dansdagen Locatie Aanvang van de les
Arnhem 22 oktober dinsdag en vrijdag Introdans 10.00 inloop
10.30-11.45 les
Breda 24 oktober maandag en donderdag De Stilte 10.00 inloop
10.30-11.45 les
Bergen op Zoom 21 oktober maandag en donderdag Jac Danst 10.00 inloop 
10.30-11.45 les
Utrecht 28 oktober dinsdag en vrijdag Het Huis Utrecht

10.00 inloop
10.30-11.45 les

Partner of mantelzorgers kunnen ook mee doen en bovendien is de eerste les gratis.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Dance for Health. Specifieke locatie-informatie kunt u hier vinden.

Ook kunt u contact opnemen via info@danceforhealth.nl, of telefonisch via 06- 330 814 39 van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 17.00 uur .

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zorgzoeker