Afbeelding voor De Muziek Gaat Door, een muzikale liveshow over de ziekte van Parkinson

De Muziek Gaat Door, een muzikale liveshow over de ziekte van Parkinson

Op zondag 26 september wordt De Muziek Gaat Door uitgezonden op SBS 6: een muzikaal eerbetoon aan twee van de meest gevierde zangers uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. Beide zangers hebben de ziekte van Parkinson. Het belooft een heel bijzondere liveshow te worden. Over de impact van parkinson, de kracht van muziek en waarom juist nú het moment is om alles op alles zetten en samen de snelst groeiende hersenziekte ter wereld te stoppen.

Ernst Daniël Smid en Rob de Nijs

Over De Muziek Gaat Door
Het nieuwe, eenmalige SBS 6-programma De Muziek Gaat Door wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en uitgezonden vanuit Hotel Arena in Amsterdam. In deze liveshow ontvangt de presentator een aantal gasten die Rob en Ernst Daniël zullen verrassen met een muzikaal eerbetoon. Wie dit precies zijn, blijft nog even een verrassing. Maar dat muziek de hoofdrol speelt in deze bijzondere liveshow is zeker. Muziek is namelijk juist voor mensen met parkinson een krachtig hulpmiddel, omdat muziek van positieve invloed is op ons brein.

Daarnaast vertellen diverse mensen met parkinson in de uitzending over de impact van de ziekte op hun leven en laten wetenschappers en onderzoekers zien wat de oorzaken zijn, waar we nu staan en waarom onderzoek zo essentieel is om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen.

Help parkinson stoppen samen met ParkinsonNL
Met deze gevoelde urgentie én vanuit een positieve en bevlogen mindset gaat ParkinsonNL, het nieuwe fonds én initiator van deze muzikale liveshow, met onderzoek, innovaties en voorlichting alles op alles zetten om versneld stappen te zetten richting een wereld zonder parkinson. Volgens de neurologen Bas Bloem en Jorrit Hoff, eveneens ambassadeurs van ParkinsonNL, liggen hiervoor juist nu grote kansen. “Alles wijst erop dat we binnen 10 jaar grote stappen gaan zetten tegen parkinson”, aldus professor Bloem, gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. “Maar daar is geld voor nodig.”

ParkinsonNL kreeg in juli dit jaar een muzikale start met het nummer De muziek gaat altijd door, speciaal geschreven voor Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. De zangers willen met dit nummer laten zien hoe belangrijk het is dat er meer aandacht is voor de ziekte. Ook Coosje Smid (de dochter van Ernst Daniël), Jim Bakkum, Anita Meijer en Berget Lewis werkten aan het nummer mee.

Programma informatie: data en tijd
De liveshow De Muziek Gaat Door, is zondag 26 september om 16.30 uur te zien op SBS6.

Jeroen van de Boom over zijn deelname aan het programma: “Muziek is mijn passie, en ik wist van tevoren niet dat muziek zoveel positieve invloed kan hebben op mensen met parkinson.”

Samen met ParkinsonNL is ParkinsonNet onderdeel van Parkinsonalliantie Nederland, vanuit die rol dragen wij bij aan deze tv-uitzending.