Volg ParkinsonNet

DoctorBeat: Muziek nodigt uit tot bewegen

  • Home
  • Nieuws
  • DoctorBeat: Muziek nodigt uit tot bewegen

"Voldoende lichaamsbeweging is erg belangrijk. En we weten het natuurlijk al lang; muziek nodigt uit tot bewegen en maakt bewegen gemakkelijker. Dat geldt in het bijzonder voor mensen met de ziekte van Parkinson. Sterker, zonder muziek staan deze mensen soms letterlijk stil. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat muziek helpt om beter te lopen en beter te bewegen.", stelt ParkinsonNet directeur Dr. Marten Munneke.

DoctorBeat heeft hierop een antwoord en biedt mensen met de ziekte van Parkinson een compleet oefenprogramma op muziek. Deze baanbrekende uitgave bestaande uit een werkboek, een cd en een ondersteunende website is tot stand gekomen door een unieke samenwerking van een zorginstelling, een conservatorium, twee uitgeverijen en ParkinsonNet. Aanstaande zaterdag 24 januari bieden zij, de Frankelandgroep, ArtEZ Conservatorium, uitgeverij MéMé, DZV Publishing, ParkinsonNet en projectleider Martien van Oostrom (muziektherapeut, producer en muzikant Pater Moeskroen) het eerste exemplaar van DoctorBeat aan, aan bestuurslid Joan van Haaften van de Parkinson Vereniging.

Presentatie


Zaterdag 24 januari 2015 worden het boek, de cd en de website van DoctorBeat ten doop gehouden in de Havenzaal van Frankeland aan de St. Liduinastraat 10 te Schiedam. Deze middag introduceert de Frankelandgroep, in samenwerking met het ArtEZ Conservatorium, het resultaat van deze unieke combinatie van know-how, onderzoek en enthousiasme voor vernieuwing.

DoctorBeat maakt gebruik van duidelijke ritmes, waarbij aan de hand van een cd met op maat gecomponeerde muziek en praktische beweegoefeningen, het bewegen bij mensen met de ziekte van Parkinson wordt vergemakkelijkt. Na deze presentatie kunnen er verschillende workshops over bewegen op muziek worden gevolgd.

Ook zijn er workshops specifiek voor mantelzorgers waarin onderwerpen aan de orde komen waar mantelzorgers in de zorg aan hun naaste mee te maken kunnen hebben. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan het herkennen van veranderingen in het ziekteproces van de naaste en het soms kwetsbare evenwicht tussen zorg geven en het overnemen van handelingen.

Aanmelden voor de presentatie en/of de workshops kan via s.innemee@frankelandgroep.nl

 

 

Zorgzoeker