Volg ParkinsonNet

ParkinsonNet basisscholing apothekers

  • Home
  • Nieuws
  • Eerste ParkinsonNet basisscholing apothekers

Vanaf dit jaar kunnen ook apothekers zich aanmelden voor ParkinsonNet. Op 19 april en 24 mei 2013 organiseert ParkinsonNet de eerste scholing speciaal voor apothekers. De 2-daagse cursus voor apothekers vindt plaats in Utrecht en is gericht op het bijscholen van apothekers om mensen met de ziekte van Parkinson zo goed mogelijk te begeleiden.

ApotheekAchtergrond
Parkinsonpatiënten hebben dagelijks met heel veel problemen te maken, waarvan medicatie er één is. Apothekers zien parkinsonpatiënten minimaal vier keer per jaar in hun apotheek en kunnen daarom een goede bijdrage leveren in de zorg rond deze groep patiënten. Om patiënten goed te kunnen begeleiden is het ook voor apothekers belangrijk om samen te werken met de verschillende zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van parkinsonpatiënten. Een uitgebreide kennis van de ziekte van Parkinson is van groot belang om parkinsonpatiënten goede zorg te kunnen leveren.  

Samenwerking
Inmiddels zijn er reeds 2000 gespecialiseerde parkinsonzorgverleners bij het netwerk aangesloten die zich gezamenlijk inzetten om de zorg voor parkinsonpatiënten te optimaliseren. Graag zouden wij ook geïnteresseerde apothekers via deze scholing opnemen in het ParkinsonNet netwerk om samen met deze apothekers de zorg voor parkinson nog verder te kunnen optimaliseren.

Vragen of meer informatie?
Kijk hier voor meer informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met de evenementencoördinator van ParkinsonNet; mw. Froukje Scheeren, te bereiken op f.scheeren@parkinsonnet.nl

Zorgzoeker