Volg ParkinsonNet

Van Amersfoort naar Barcelona fietsen voor Parkinson

Van Amersfoort naar Barcelona fietsen voor Parkinson
 

Dennis Spier en Evert Schonewille (beide 17 jaar oud) vertrekken op 15 mei 2013 om van Amersfoort naar Barcelona te fietsen. De twee jongens uit Amersfoort stappen op de fiets om geld op te halen voor de Parkinson Vereniging. Zij hebben voor dit goede doel gekozen omdat de oma van Evert aan de ziekte van Parkinson leed.

Beide jongens begonnen in september 2012 aan een Hbo-opleiding, die niet beviel. Om het tussenjaar te vullen, dachten ze eerst aan werken en sporten, Dennis en Evert zijn beide fanatiek voetballer. Tijdens een avondje poolen ontstond het idee om te gaan reizen, het liefst naar Barcelona; naar Camp Nou. De eerste gedachte was om te gaan lopen, maar de jongens realiseerden zich dat ze fietsend verder zouden komen. Dennis en Evert maken deze reis niet alleen omdat het leuk is. Dennis: "Wij zien hier hele mooie uitdagingen in. Op zowel het lichamelijke als mentale vlak, het is een uitdaging om je te redden in een vreemd land waarvan je de taal amper spreekt. Uitdagingen genoeg dus!"

Fietsen voor oma
Dennis en Evert willen met deze reis graag anderen helpen, daarom laten zij zich sponsoren en halen zo geld op voor de Parkinson Vereniging. Evert: "We hebben voor Parkinson gekozen omdat dit een ziekte is waar we een emotioneel raakvlak mee hebben. Mijn oma, zij is helaas inmiddels overleden, had de ziekte. Mijn familie en ik hebben dit van dichtbij meegemaakt weten ze hoe verschrikkelijk deze ziekte is. Ook is dit een relatief onbekende ziekte die meer aandacht verdiend".

Waarom de Parkinson Vereniging?
De jongens willen met het geld dat zij ophalen de Parkinson Vereniging ondersteunen. De Parkinson Vereniging is een patiëntenvereniging die zich al ruim 35 jaar inzet voor parkinsonpatiënten, hun naasten. De steun die de vereniging biedt bestaat uit activiteiten en voorzieningen die de kwaliteit van leven bevorderen, vooral door hen te helpen zoveel mogelijk zelfstandig te functioneren en goed geïnformeerd te zijn. De daarbij behorende doelstellingen zijn: kennis over de ziekte te verspreiden,  elkaar ontmoeten, mee praten en beslissen en (wetenschappelijk) onderzoek  stimuleren. De Parkinson Vereniging heeft bijna 9000 leden.

Steun 'Fietsen voor Parkinson'
De jongens zijn tijdens de voorbereidingen voor hun reis en tijdens hun reis te volgen via Facebook en Twitter: www.facebook.com/fietsenvoorparkinson en www.twitter.com/fietsenvoorpark. Sponsors kunnen geld overmaken naar: rekeningnummer 39.90.58.524, t.n.v. E.J. Schonewille. Onder de vermelding van 'fietsen voor Parkinson'.

 Fietsen4p

 

 

 

 

Klik hier voor meer ParkinsonNet Nieuws.

Zorgzoeker