Volg ParkinsonNet

Fietsen voor parkinson: de Limburgse heuvels of de Franse Alpen?

  • Home
  • Nieuws
  • Fietsen voor parkinson: de Limburgse heuvels of de Franse Alpen?

Bike4Parkinson is voor ons van enorm grote waarde. Voor ons is het ieder jaar weer één groot feest om te mogen doen. Het jaar 2017 is een heel speciaal jaar. De ziekte van Parkinson bestaat namelijk 200 jaar (James Parkinson beschreef de ziekte voor het eerst in het 1817). Dat maakt dat niet alleen wij, maar meerdere organisaties zich juist dit jaar extra inzetten om parkinson de wereld uit te helpen. Om die reden benaderde Fietsenvoor.nl ons.

Ieder jaar zet deze organisatie zich in onder het motto 'Fietsen voor kleinere goede doelen'. Wij zijn bijzonder trots en dankbaar dat zij dit jaar eenmalig kiezen voor ParkinsonNet! Concreet zoeken zij nu fietsers om samen op 1 juli 2017 de Col de la Colombière, een bekende wielerberg in de Franse Alpen, te trotseren, en hiermee geld op te halen voor het goede (parkinson)doel. Dat is exact twee maanden voor het jaarlijkse Bike4Parkinson evenement in Limburg dat we jaarlijks organiseren.

En Bike4Parkinson dan?

Twee fietsevenementen voor parkinson in één jaar, is dat niet te veel van het goede? Wij denken van niet! Sterker nog, juist in dit bijzondere jaar 2017 krijgen fietsers nu eenmalig de keuze: gaan voor een pittige klim op de Colombière in Frankrijk, de Cauberg (de beroemdste berg van Nederland), of misschien wel voor beide uitdagingen?

Fietsenvoor.nl is een prachtig initiatief en we zijn bijzonder vereerd dat zij dit jaar geld willen inzamelen voor ParkinsonNet. Maar Bike4Parkinson is en blijft ons gezamenlijke, jaarlijks terugkerende, evenement. Dus ook dit jaar trekken we op 2 september ons wielertenue weer aan om door de prachtige heuvels van Limburg te fietsen en ons sterk te maken tegen parkinson.

Samen fietsen voor een beter leven met parkinson, daar gaat het om!

Dit jaar fietsen we dus op twee verschillende data, maar wel met één doel: mensen met parkinson een beter leven geven. En uiteindelijk parkinson samen de wereld uitfietsen! Beide evenementen halen, naast het belangrijke sociale aspect, geld op voor specifieke projecten.

  • Fietsenvoor.nl zamelt geld in voor een virtuele 'Personal Parkinson Trainer'. De Personal Parkinson Trainer helpt en motiveert mensen met parkinson door middel van online trainingen bij het doen van oefeningen, bewegen en sporten. En dat is ontzettend belangrijk als je parkinson hebt.
  • Bike4Parkinson zet zich dit jaar in voor de rol van de parkinsonverpleegkundige. Zij zijn vaak de spin in het web in het leven van families met parkinson, maar er zijn nog te weinigparkinsonverpleegkundigen in Nederland om voor alle mensen te zorgen. Daar willen we onderzoek naar doen en ons sterk voor maken. De opbrengsten van Bike4Parkinson gaan dit jaar dan ook naar een wetenschappelijk project dat de meerwaarde van de parkinsonverpleegkundige voor eens en altijd goed moet onderbouwen.

Dus of iemand nu kiest voor de Limburgse heuvels of voor de Franse Alpen, samen staan en fietsen we voor hetzelfde doel!  We hopen dan ook van harte dat we op 2 september aanstaande weer met u aan de start staan aan de voet van de Cauberg. Maar uiteraard bent u ook van harte welkom in Frankrijk. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om samen op de fiets te stappen!

Inschrijven voor (één van) de evenementen?

De inschrijving voor Fietsenvoor.nl is geopend. Neem een kijkje op www.fietsenvoor.nl voor meer informatie en schrijf u daar in. Wilt u dit jaar meefietsen tijdens Bike4Parkinson? Ga dan snel naar www.bike4parkinson.com en laat uw gegevens achter.

Zorgzoeker