Volg ParkinsonNet

Geen relatie ParkinsonNet tot Prework4Profit BV

  • Home
  • Nieuws
  • Geen relatie ParkinsonNet tot Prework4Profit BV

Vlak voor aanvang van de zomer ontvingen wij van een aantal van uw collega-fysiotherapeuten het bericht dat zij van de organisatie Prework4Profit BV in Apeldoorn een mailing hadden ontvangen. 

Hierin werd een scholing aangeboden voor de zogenaamde Simultrainer Therapie. Daarbij werd ook de naam ParkinsonNet en de naam van Bas Bloem genoemd. Hetzelfde geldt voor ParkinsonNEXT en het Radboudumc, die beiden als partner worden genoemd op de website van deze opleiding.

Destijds stuurden we naar alle aangesloten fysio's al een mailing met de mededeling dat ParkinsonNet zich volledig distantieert van dit bericht. Nu het bericht nog steeds op de website van de organisatie staat en een nieuwe scholing wordt aangeboden willen we dat ook via deze weg nogmaals onderstrepen. 

ParkinsonNet, Radboudumc en Bas Bloem zijn op geen enkele wijze betrokken geweest bij de totstandkoming van de scholing. Verder wordt in de mailing ten onrechte verwezen naar de resultaten van onderzoek naar fietsen bij parkinson (Park-in-Shape). Dit wetenschappelijke onderzoek is nog in een afrondende fase is en de resultaten zijn nog niet bekend. Prework4Profit is geen partner geweest van dit wetenschappelijk onderzoek en de aangeboden therapie was hier dan ook geen onderdeel van.

Op de website van PreWork4Profit wordt de bedoelde opleiding eveneens aangeboden, met dezelfde verwijzingen, waarvan wij ons dus geheel distantiĆ«ren. In de rubriek 'Vragen' op de website wordt bovendien de indruk gewekt dat de door Prework4profit B.V. aangeboden opleidingen zijn geaccrediteerd. Zonder enig oordeel te geven over andere aangeboden opleidingen, kunnen wij zonder voorbehoud stellen dat de scholing die Prework4Profit aanbiedt in het kader van de zorg voor mensen met parkinson, niet door Radboudumc of ParkinsonNet is geaccrediteerd. Deelname leidt dan ook op geen enkele wijze tot accreditatiepunten vanuit deze organisaties.

Omdat alle namen en het beeldmerk van ParkinsonNet ten onrechte en zonder onze toestemming worden gebruikt en ParkinsonNet en Bas Bloem op geen enkele manier betrokken zijn bij deze scholing of bij Prework4Profit BV, de aanbieder van de scholing, ondernamen wij direct actie. Op dit moment zijn wij nog verwikkeld in de juridische afhandeling hiervan.

Onze excuses voor het eventuele ongemak dat u hierdoor ervaart. 

Zorgzoeker