Afbeelding voor 22- 24 sept – Heel weekend in teken van parkinson

22- 24 sept – Heel weekend in teken van parkinson

Een heel wekend lang, van 22-24 september, staat de stad Nijmegen helemaal in het teken van de ziekte van Parkinson en parkinsonisme. Aanleiding voor het weekend is de NWO Stevinpremie die Bas Bloem en zijn team ontvingen. Er zijn talloze activiteiten voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun naasten en iedereen die geïnteresseerd is. Ook is er een speciaal programma voor kinderen.

Tijdens het Parkinson Weekend wil de organisatie iedereen kennis laten maken met de ziekte en bovendien mensen met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme een mooi weekend laten beleven in Nijmegen. 

De gemeente Nijmegen biedt de stad en haar inwoners het weekend aan ter gelegenheid van de Stevinpremie. Maar eigenlijk is iedereen dat weekend uitgenodigd om naar Nijmegen te komen. Het weekend opent op vrijdag officieel in de Stadsschouwburg met een inhoudelijk programma. 

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen: ‘Ik ben er trots op dat dit bijzondere evenement in Nijmegen plaatsvindt. Als stad van Health en High Tech staat het welzijn van onze inwoners en de technieken die dit ondersteunen, hoog op de agenda. Mijn speciale dank gaat uit naar Bas Bloem en zijn team die dankzij hun baanbrekende onderzoek hoop geven aan mensen die leven met deze ziekte over de hele wereld.’

Expositie, sport en dance event

In een grote koepeltent in de binnenstad, Mariënburg, komt een mooie expositie over de ziekte van Parkinson met kennis en activiteiten rond de ziekte. Er komen diverse kunstexposities, een breed pallet aan lezingen, diverse sportactiviteiten en een heus dance event. Daarnaast draait in filmtheater LUX iedere dag een film met een link naar de ziekte van Parkinson met steeds een voorwoord en nabespreking van een inhoudelijk deskundige.

Bas Bloem wil met het weekend meer aandacht voor de ziekte van Parkinson en parkinsonismen. Daarnaast wil hij mensen breder informeren over de mogelijkheden om de groei van de ziekte te remmen en om de kwaliteit van leven te verbeteren voor al die mensen die nu al getroffen zijn door parkinson. 

Nickie van der Wulp, directeur Parkinson Vereniging: ‘Dit weekend is een mooi cadeau voor iedereen die leeft met deze ziekte. Het zal bij veel mensen het begrip vergroten van wat parkinson is. Daarbij wordt het voor de mensen met parkinson een ontzettend leuk en leerzaam weekend met veel informatie, activiteiten en bovenal de kans om kennis en ervaringen uit te wisselen met andere mensen met parkinson en hun naasten.’ 

Meer informatie over het programma of aanmeldingen voor de activiteiten? Neem dan een kijkje op de website van Into Nijmegen.

Bron: Radboudumc