Volg ParkinsonNet

Koninklijk bezoek tijdens jubileumcongres ParkinsonNet

  • Home
  • Nieuws
  • Koninklijk bezoek tijdens jubileumcongres ParkinsonNet

Op vrijdag 21 november brengt Zijne Majesteit Koning Willem Alexander een bezoek aan het tiende ParkinsonNet congres, een landelijke bijeenkomst voor parkinson zorgverleners. Tijdens het bezoek gaat de Koning in gesprek met zorgverleners en patiënten en maakt hij kennis met de innovatieve zorgconcepten van ParkinsonNet.

ParkinsonNet is een landelijk netwerk gericht op het optimaliseren van de zorg voor parkinsonpatiënten in heel Nederland. Onderzoek heeft aangetoond dat het ParkinsonNet-model de kwaliteit van zorg verbetert, ziektecomplicaties tegengaat (onder andere een halvering van het aantal heupfracturen), het aantal ziekenhuisopnames vermindert en zorgt voor een significante verbetering van de betaalbaarheid van de zorg. In Nederland heeft dit al geleid tot een kostenbesparing van zo'n € 20 miljoen per jaar. 

Ontwerpen van zorg

Bij ParkinsonNet zijn patiënten vanaf het begin nauw betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen van de zorg. Zo dragen ze bij aan continue feedback en verbetering van het netwerk. Online netwerken zorgen daarnaast voor continue informatievoorziening, stellen zorgverleners en patiënten in staat om de zorg beter te kunnen managen en faciliteren coördinatie van zorg tussen de verschillende zorgverleners. Ook worden zorgverleners geschoold in het gebruik van richtlijnen en wordt samenwerking en communicatie tussen de aangesloten professionals gestimuleerd en ondersteund.

Jubileumcongres

Het ParkinsonNet congres wordt jaarlijks georganiseerd voor zorgverleners die gespecialiseerd zijn in de ziekte van Parkinson. Dit jaar staat in het teken van het tienjarig bestaan, met als thema: 'De toekomst van de zorg is al begonnen'. Het congres biedt een combinatie van plenaire lezingen en 17 workshops, toegespitst op de ziekte van Parkinson. Zowel nationale als internationale topsprekers delen hun de laatste inzichten rondom de ziekte. 

Voor het volledige programma zie: www.parkinsonnet.nl/congres/programma.

Zijne Majesteit is aanwezig tijdens een deel van het middagprogramma. Dit ziet er als volgt uit:

Programma:
 

14:00 uur

Aankomst en ontvangst Beatrix Theater te Utrecht

14:05 tot 14:35 uur

Innovatietour 'De zorg van de toekomst is al begonnen': Zijne Majesteit krijgt een rondleiding langs een aantal innovatieve zorgconcepten binnen het zorghuis van de toekomst, waarin mensen met parkinson de regie kunnen nemen over hun eigen ziekte en gezondheid.

14:35 tot 14:55 uur

Gesprek met vertegenwoordigers van patiënten- en beroepsorganisaties

14:55 tot 15:30 uur

Plenair programma in het Beatrix Theater met 1.500 ParkinsonNet zorgverleners. Prof. dr. Bas Bloem en dr. Marten Munneke ontvouwen daar de toekomstplannen van ParkinsonNet.

 
> Bezoek de ParkinsonNet congres website

Het programma is uitsluitend bedoeld voor ParkinsonNet zorgverleners. Vertengenwoordigers van de media zijn welkom tijdens het congres. U dient zich hiervoor aan te melden bij persvoorlichting@radboudumc.nl.

Zorgzoeker