Afbeelding voor Krachten bundelen en resultaat behalen met de Parkinsonalliantie

Krachten bundelen en resultaat behalen met de Parkinsonalliantie

Een wereld zonder parkinson creëren en tot die tijd de best mogelijke zorg bieden. Dat is waar we met veel organisaties dag en nacht aan werken. Dat moet ook, met de parkinsonpandemie die ons staat te wachten.

Het is daarom de hoogste tijd om met elkaar, mensen met parkinson, zorgverleners en onderzoekers in actie te komen. Dat doen we in de nieuw opgerichte Parkinsonalliantie.

Door de oprichting van de Parkinsonalliantie versterken we elkaar en werken we als organisaties nog slimmer samen. Samen zorgen we voor focus en richting, bijvoorbeeld door het opstellen van de onderzoeks- en innovatieagenda. Vanuit de Parkinsonalliantie is het mogelijk om lopende projecten nog beter te stroomlijnen, zodat we elkaars kwaliteiten maximaal benutten en elkaar versterken. Ook gaan we nieuwe onderzoeksgebieden ontginnen om samen te komen baanbrekende oplossingen en mooie (zorg)innovaties. Door onze krachten te bundelen gaan we écht het verschil maken en werken we toe naar een wereld zonder parkinson(ismen).

Wat dit betekent voor u als aangesloten zorgverlener? Vanuit ParkinsonNet vinden we het belangrijk onderdeel te zijn van deze alliantie en aan iedereen in de parkinsonwereld te laten zien dat we ons sterk maken tegen parkinson en de best mogelijke parkinsonzorg. Uiteindelijk delen we ontwikkelde zorginnovaties en resultaten uit onderzoek met u en zorgen we zo dat dit ten goede komt van de parkinsonzorg én uw kennis als ParkinsonNetzorgverlener. Een mooie kans dus voor doorontwikkeling van ons netwerk dus!

De Parkinsonalliantie wordt gevormd door de Parkinson Vereniging, Stichting Parkinson Nederland, stichting van parkinsononderzoekers io en ParkinsonNet.

Kijk voor meer informatie op www.parkinsonalliantie.nl.

Of naar de ParkinsonTV uitzending op Wereld Parkinson Dag 2021.