Afbeelding voor Nieuwe paramedische richtlijn parkinson nu beschikbaar

Nieuwe paramedische richtlijn parkinson nu beschikbaar

Het is zover! De nieuwe ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’ is landelijk, voor iedereen, beschikbaar. Vanaf vandaag is dit de geldende paramedische richtlijn parkinson voor fysio-, oefen- en ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten maar ook voor mensen met parkinson. Wat deze richtlijn bijzonder maakt? Dat het een actieve beslisondersteuning bevat die gebruikers vanuit vraag- en probleemstelling helpt de antwoorden te vinden. 

Er zijn twee versies van de beslisondersteuning: één voor zorgverleners en één voor mensen met parkinson en naasten. Beiden met dezelfde behandeladviezen, maar passend gemaakt voor de doelgroep. Een groep zorgverleners testte de richtlijn alvast in praktijk: “Dit geeft een mooi overzicht van de behandelmogelijkheden bij een probleem”, zo luidt één van de reacties op het prachtige product.

Sinds 2021 is er hard gewerkt aan dit innovatieve product. Ingrid Sturkenboom, projectleider, is enorm trots op het resultaat, dat vanaf nu, 16 november, op de website van ParkinsonNet te vinden is. “De nieuwe paramedische richtlijn is volledig gebouwd op de vraag van de zorgverlener en de mens met parkinson. Dat is uniek. Het vraagt om een andere manier van werken, maar wel een die het werk efficiënter, vriendelijker en meer servicegericht maakt. Het moment is nu eindelijk daar dat iedereen in Nederland gaat profiteren van dit mooie product, zo mooi!”

De paramedische richtlijn parkinson is een actieve samenwerking van ParkinsonNet, de Parkinson Vereniging, de paramedische beroepsgroepen KNGF, Ergotherapie Nederland, NVLF, VvOCM, NVD, V&VN en het Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen

Een prachtige samenwerking die de parkinsonzorg nog verder verbetert.