Volg ParkinsonNet

ParkinsonNet omarmt nieuwe partner in VS

  • Home
  • Nieuws
  • ParkinsonNet omarmt nieuwe partner in VS

ParkinsonNet en het Amerikaanse Van Andel Research Institute  gaan samenwerken om parkinsonpatiĆ«nten naar Nederlands model de hoogste kwaliteit van zorg te bieden. De overeenkomst werd op 2 juni getekend, onder toeziend oog van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. In het buitenland is volop belangstelling voor innovatieve zorgvormen uit Nederland, zo blijkt tijdens de handelsmissies naar de VS en Canada.

Het in oncologie en chronische ziekten gespecialiseerde Van Andel Research Institute in Grand Rapids (Michigan) wil door nauwe samenwerking met ParkinsonNet de kwaliteit van zorg voor chronisch zieken verbeteren. Eerst in de regio, daarna in de rest van de deelstaat, zo is het voornemen. De Amerikanen zijn onder de indruk geraakt van onderzoeksresultaten die uitwijzen dat de gespecialiseerde zorg binnen ParkinsonNet leidt tot een betere gezondheid, minder ziekenhuisopnames en bovendien lagere zorgkosten.

De samenwerkingsovereenkomst heeft bovendien tot doel om elkaar op het gebied van wetenschappelijk onderzoek te versterken. Namens het het Radboudumc en stichting ParkinsonNet ondertekenden prof. dr. Bas Bloem en dr. Marten Munneke de overeenkomst. Eind vorig jaar ging ParkinsonNet een vergelijkbare samenwerking aan met Kaiser Permanente, een zorgconsortium in Californiƫ.

> Lees het persbericht van het Van Andel Research Institute

VARI_SIGN_PNET_NED_nieuws

Foto: Van Andel Research Institute

Zorgzoeker