Volg ParkinsonNet

ParkinsonNet ontvangt Parel van de regio-award

  • Home
  • Nieuws
  • ParkinsonNet ontvangt Parel van de regio-award

Deze maand reikte The Economic Board drie Parel-awards uit aan impactvolle bedrijven in de regio Arnhem, Nijmegen, Wageningen. De onderscheiding ging naar Allego, ParkinsonNet en KraftHeinz.

"Impact door innovatie, dát is waar deze drie bedrijven zich mee onderscheiden. Hun prestaties op het gebied van Food, Health en Energy zijn een inspiratie voor vele andere bedrijven en zetten onze regio internationaal op de kaart. Daar zijn we ongelooflijk trots op", aldus Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board, die de 3d-geprinte awards uitreikte.

TEB-Parel -Parkinson Net -5

ParkinsonNet

Samen met maar liefst 3.000 speciaal opgeleide zorgprofessionals wil ParkinsonNet het leven van mensen met parkinson verbeteren. "Met innovatieve technologie en specialistische behandelingen maken we de patiënt zelf deskundig", vertelt Bas Bloem, hoogleraar neurologische bewegingsstoornissen van het Radboudumc en medeoprichter van ParkinsonNet. De resultaten van ParkinsonNet zijn in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Op meerdere plaatsen in de wereld worden netwerken gestart. Ook is er een samenwerking met life science bedrijf Verily. "We zijn erg blij met deze Parel-award, omdat we van een onafhankelijke partij erkenning krijgen voor de economische waarde van ParkinsonNet. Dat is voor ons geen doel, maar het helpt wel bij onze ambitie om mensen wereldwijd te kunnen helpen, en om samenwerkingsverbanden aan te gaan met private partijen."

The Economic Board koos ParkinsonNet omdat zij volgens hen dient als inspiratiebron voor anderen en de organisatie impact maakt door het bereik, dat steeds groter wordt. De maatschappelijke impact is groot, omdat het doel is om het leven van mensen met de ziekte van Parkinson te verbeteren én omdat als bij-effect de kosten van de zorg omlaag kunnen. Ook de onlangs gestartte internationale samenwerking met Verily aan het Parkinson Op Maat project en de introductie van ParkinsonNet in Noorwegen droegen bij aan de uitverkiezing.

 

Parel van de regio-award

Het is de tweede keer dat The Economic Board de Parel-awards uitreikt. De eerste keer was tijdens het openingsevent in september 2016. Toen werden Koffiebranderij Peeze, TropIQ Health Science en Plant-e onderscheiden. De Parel-award gaat naar bedrijven die zich volgens The Economic Board onderscheiden door interessante innovaties of juist door hun beproefde bedrijfsprocessen. The Economic Board geeft deze bedrijven een podium om de regio meer bekendheid te geven.

Zorgzoeker