Afbeelding voor Proefimplementatie beslisondersteuning van de paramedische richtlijn parkinson

Proefimplementatie beslisondersteuning van de paramedische richtlijn parkinson

De ontwikkeling van de innovatieve ‘Paramedische richtlijn parkinson met actieve beslisondersteuning’ is in volle gang. Na een landelijke feedbackronde op de eerste volledige conceptversie door de betrokken beroepsverenigingen en de Parkinson Vereniging, verbeteren we nu zowel de overwegingen, aanbevelingen en beslisondersteuning van de richtlijn.

Proefimplementatie gestart
Intussen startte het projectteam met een proefimplementatie en evaluatie van de beslisondersteuning (van de richtlijn in ontwikkeling) in de Zorg voor Parkinson-regio. Met deze evaluatie leren we direct wat er nodig is om het gebruik van de beslisondersteuning en implementatie te optimaliseren. Zo leveren we samen een richtlijn die echt waarde heeft. Zowel voor de individuele professional en de persoon met parkinson als voor de processen van gezamenlijke besluitvorming en interprofessionele samenwerking.

Implementatie richtlijn
Om deze paramedische richtlijn met beslisondersteuning als formele richtlijn te implementeren, is autorisatie van de verenigingen nodig. De modules die klaar zijn, bieden we in 2023 in delen aan voor autorisatie. Dit autorisatieproces kan een paar maanden duren. Zodra alle essentiële modules geautoriseerd zijn, wordt de richtlijn landelijk gelanceerd. Eind 2023 is het streven.