Volg ParkinsonNet

Regiocoördinatorendag 12 juni 2015

Uitwisseling van regionale en landelijke best practices

Op 12 juni vond in Hotel Breukelen de jaarlijkse regiocoördinatorendag plaats. Het thema van dit jaar was 'best practices'. ParkinsonNet regiocoördinatoren uit heel Nederland en medewerkers van het landelijk coördinatiecentrum ParkinsonNet kwamen bij elkaar voor een leerzame en inspirerende dag. De dag startte met een presentatie van Marten Munneke. Hij praatte iedereen bij over de laatste successen en ontwikkelingen van ParkinsonNet.

Speeddaten

Na de discussie was het tijd om in groepen per regio te speeddaten. Het doel van deze speciale dates was om alle aanwezigen in 15 minuten bij te praten over de lopende projecten en ontwikkelingen van ParkinsonNet. Zo kwamen de ParkinsonVereniging, internationale ontwikkelingen, ParkinsonConnect, de PatientHub, de selectie en herregistratie, ParkinsonInzicht, de nieuwe Parkinson Zorgzoeker en ParkinsonInZorg aan bod. Een heerlijke lunch zorgde voor een aangename onderbreking. In het restaurant vonden veel coördinatoren aansluiting bij elkaar en praatte men volop bij.

Samen in gesprek

Later die middag wisselden regiocoördinatoren in groepjes hun best practices uit: wat waren successen in de verschillende regio's. Patiëntenvoorlichtingsbijeenkomsten, sponsoring, invullen van de MDO, activeren van het netwerk. Het gaf veel stof tot praten.

Actieve afsluiting

De dag sloten we samen af met een verrassende workshop. Sportteam Ede, de winnaars van de innovation award 2014, gaven alle aanwezigen een bokstraining. Zij ontwikkelden: Sparking Boxing een training speciaal voor parkinsonpatiënten. Met een gezellige borrel in de middagzon kwam de coördinatorendag ten einde.

Benieuwd naar de foto's van deze dag? Neem dan een kijkje op de ParkinsonNet Facebookpagina: www.facebook.com/parkinsonnet of in het fotoalbum op onze website.

Zorgzoeker