Afbeelding voor Samenwerken met Siilo

Samenwerken met Siilo

”Ik wil zo graag veilig, snel en persoonlijk een bericht naar mijn ParkinsonNetcollega’s sturen”. Die wens hoorden we steeds vaker uit het netwerk nadat, om veiligheidsredenen, de privéberichten functionaliteit uit het oude ParkinsonConnect verdween. Een wens die wij, vanuit het ParkinsonNetcoördinatiecentrum, ook graag faciliteren. Daarom kondigen we vol trots onze samenwerking met Siilo aan!

Wat zijn de voordelen voor ParkinsonNetzorgverleners?
Wanneer deelnemers van ParkisnonNet na 25 april de Siilo app openen en naar het tabje ‘Netwerk’ navigeren zien zij daar ‘ParkinsonNet’ staan. Daar staat een lijst van alle bij ParkinsonNet aangesloten zorgverleners die ook gebruikmaken van Siilo. Hier zoeken zij vervolgens op naam, maar ook op type zorgverlener en regionaal netwerk.

Waarom Sillo?
Laten we bij het begin beginnen, wat is Siilo? Siilo is een landelijke, veilige berichtendienst op smartphones voor zorgprofessionals. Maar liefst 77% van de ParkinsonNetzorgverleners maakt al gebruik van Siilo. De app voldoet aan alle wettelijke eisen voor een veilige berichtendienst:

  • Volledig versleutelde berichten, van zender tot ontvanger. Door deze ‘end-to-end encryptie’ leest dus ook Siilo zelf berichten nooit mee;
  • Siilo voldoet gegarandeerd aan alle belangrijke veiligheidsstandaarden in de gezondheidszorg en is getoetst op belangrijke certificaten zoals NEN7510;
  • Een bericht versturen via Siilo gaat gemakkelijk en snel;
  • Siilo is voor individuen gratis;
  • Het is eenvoudig om berichten en casussen te downloaden uit Siilo voor in het elektronisch patiëntendossier.

Het aansluiten bij een reeds bestaande dienst kent ook voordelen:

  • ParkinsonNetzorgverleners krijgen er niet nog een nieuw ‘systeem’ bij;
  • Ook zorgverleners die niet zijn aangesloten bij ParkinsonNet zijn vindbaar op en maken gebruik van Siilo;
  • ParkinsonNet lift mee op de doorontwikkeling van Siilo zelf. Zo introduceerden zij onlangs een afwezigheid assistent in de app.