Afbeelding voor Samenwerken voor parkinson

Samenwerken voor parkinson

Update 29 mei 2022: het informatieplatform Parkinson & Werk is nu online!

 

Expertiseplatform voor Parkinson en Arbeid
Het aantal werkenden met parkinson groeit. Bij alle betrokkenen leven veel vragen over de gevolgen die parkinson op lange of korte termijn heeft op het werk. Een plek binnen de ParkinsonNet website biedt zorgverleners hierin straks ook de nodige tools en informatie. Dit draagt er vervolgens aan bij dat werkenden met parkinson hun baan kunnen behouden of een afgewogen keuze kunnen maken om hun werkweek een eigen invulling te geven.

Hoe staat het ervoor?
De Parkinson Vereniging en ParkinsonNet geven dit innovatieve project samen vorm. De Parkinson Vereniging in de vorm van een informatieportaal. ParkinsonNet in de vorm van opleidingen voor zorgverleners. Hierbij ontvangen we financiële en inhoudelijke steun van

We betrekken zoveel mogelijk werkenden met parkinson en professionals zoals werkgevers, bedrijfsartsen, verzekeringsartsen en zorgprofessionals met specifieke kennis.

Verslag werkconferentie van 25 maart 2021

Focus op wat wél mogelijk is voor werkenden met parkinson! Dat is een van de vele waardevolle aandachtspunten die we tijdens de werkconferentie Parkinson en Arbeid hebben meegekregen van de deelnemers voor de ontwikkeling van het Expertiseplatform. Lees hier het verslag van deze inspirerende bijeenkomst.

Lees het verslag

”Werk, een veelzijdig medicijn”

De projectgroep

Marjolein Schuurhuis (zelfstandig ondernemer, project en changemanagement, projectleider Parkinson Vereniging)

“Werk geeft betekenis aan mijn dagelijks leven. Het zorgt voor structuur, betrokkenheid, motivatie, uitdaging, sociaal contact en persoonlijke ontwikkeling. Voor werkenden met parkinson (loondienst of ondernemer) is dit zo mogelijk nog belangrijker en ik vind het bijzonder om daar door middel van het expertiseplatform een bijdrage aan te leveren.”

Ingrid Sturkenboom (post-doc onderzoeker Radboudumc, ergotherapeut ParkinsonNet)

“Mijn werkexpertise en passie ligt bij het verbeteren van (paramedische) zorg voor mensen met parkinson. In die zorg staat het bevorderen van eigen regie van mensen met parkinson in hun dagelijkse activiteiten en rollen centraal. Dit Expertiseplatform draagt hieraan bij en met veel plezier werk ik dan ook mee in dit project.”

Nanette Nab (projectleider zorginnovaties Radboudumc, ergotherapeut ParkinsonNet)

“Ik zie werk als een belangrijk deel van mijn dagelijks leven en ik gun het iedereen om de mogelijkheid te hebben naar vermogen en tevredenheid te werken. Mijn rol als ergotherapeut op de afdeling revalidatie van het Radboudumc en binnen ParkinsonNet is het ondersteunen en coachen van werkenden met een chronische aandoening om regie te houden over hun werk en het waar nodig afbouwen van werk.”

Inhoudsdeskundige

Herman Bartstra (klinisch arbeidsgeneeskundige, Radboudumc)

Stuurgroep

Marten Munneke (ParkinsonNet)

Marjan Overdiep (Parkinson Vereniging)

Mark Tiemessen (ParkinsonNet)

Leoniek Veldhuis (Parkinson Vereniging)

Meer informatie voor werkenden met parkinson en werkgevers over dit project is te vinden op de website van de Parkinson Vereniging.