Volg ParkinsonNet

Samenwerking rondom de patiënt

  • Home
  • Nieuws
  • Samenwerking rondom de patiënt in beeld

In november 2012 is een enquête afgenomen onder alle ParkinsonNetleden. Eén van de vragen die naar voren kwam was: hoe vindt u dat de samenwerking rondom de patiënt in uw regio verloopt? Interessant om het antwoord op deze vraag te vergelijken tussen de verschillend regio's. En wat blijkt: regio's die vroeg zijn gestart (in het jaar 2005 t/m 2009) scoren een relatief hoog cijfer. Zorgverleners in de regio's die in 2010 of later zijn gestart beoordelen de samenwerking rondom de patiënt als veel lager.

In de figuur hieronder is duidelijk te zien wat de verschillen zijn. In 2005 zijn de eerste twee regio's gestart (de witte bolletjes). In 2012 beoordelen dezelfde regio's de samenwerking met een 7,2. In 2008 zijn zeven regio's gestart (blauwe bolletjes), zij scoren gemiddeld een 7,4. Elk bolletje of vierkantje staat dus voor een regio. De streep in de rechthoek is het gemiddelde van de verschillende regio's ook wel de interkwartielafstand (IKA) genaamd. Regio's die in 2011 zijn gestart zijn minder tevreden over de samenwerking rondom de patiënt (IKA 6,6).

Conclusie: Door langer in een netwerk met elkaar samen te werken ontstaat meer tevredenheid over de samenwerking rondom een patiënt. De zorgverleners kennen elkaar beter, weten elkaar te vinden en de verwijsstromen zijn duidelijk. De regio's die nu relatief laag scoren, zullen dus volgens deze uitslag over een paar jaar meer tevreden zijn over de samenwerking rondom de patiënt.

 

                 Rapportcijfer Samenwerking Rondom De Patiënt In Beeld

                          --> Startjaar ParkinsonNet

Zorgzoeker