Afbeelding voor SPN gaat over in nieuw fonds ParkinsonNL

SPN gaat over in nieuw fonds ParkinsonNL

‘De muziek gaat altijd door.’

Na de oprichting van Parkinsonalliantie Nederland, is er vanaf vandaag ook een nieuw fonds dat grenzen gaat verleggen op het gebied van onderzoek, innovatie en voorlichting. ParkinsonNL, eerder bekend als Stichting Parkinson Nederland (SPN) wil versneld stappen zetten richting een wereld zonder de ziekte van Parkinson en parkinsonisme.

Het nieuwe fonds ParkinsonNL krijgt een muzikale start met het prachtige en ontroerende nummer ‘De muziek gaat altijd door’. Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid zongen samen dit nummer, dat zij zien als hun muzikale testament. Beide zangers moesten hun carrière noodgedwongen beëindigen door parkinson. Met dit nummer laten zij zien hoe belangrijk het is dat er meer aandacht is voor de ziekte. Het bekende duo Fluitsma & van Tijn maakten, in samenwerking met de tekstschrijver van Marco Borsato, een zeer indringend nummer, waarop – naast de twee zangers – ook andere bekende artiesten hun stem laten horen.

Als onderdeel van Parkinsonalliantie Nederland steunt ParkinsonNet, samen met de Parkinson Vereniging en Dutch Parkinson Scientists, ParkinsonNL. We slaan de handen ineen omdat er geen tijd te verliezen is en we dagen iedereen uit om mee te doen en bij te dragen. Hoe? Met de campagne ‘Zet parkinson op 1’ vraagt ParkinsonNL alle Nederlanders letterlijk en figuurlijk de ziekte van Parkinson en parkinsonisme op 1 te zetten.

Wat betekent het voor u? SPN was de stichting die financiële steun aan ParkinsonNet beheerde. Onder andere ook voor BikevoorParkinson. Doordat SPN overgaat in ParkinsonNL is ParkinsonNet steunen nog steeds eenvoudig. Kijk voor meer informatie op ‘ParkinsonNet steunen’.

> Bezoek de website van ParkinsonNL