Volg ParkinsonNet

Stripboek legt ziekte van Parkinson uit aan kinderen

  • Home
  • Nieuws
  • Stripboek legt ziekte van Parkinson uit aan kinderen

Parkinson _strip _nieuws

Neuroloog professor dr. Bas Bloem uit het Radboudumc, heeft een eerste exemplaar van het stripboek Medikidz en de ziekte van Parkinsonoverhandigd aan oma H. van het Erve, die de ziekte heeft, en kleindochter Meike. Het stripboek is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 8-14 jaar om de ziekte van Parkinson beter te begrijpen en de grote invloed ervan op de hele familie. Bas Bloem: "Het stripboek vertelt vanuit de beleving van een kind wat er gebeurt als je opa of oma de ziekte van Parkinson heeft. Het is een complexe neurologische aandoening die niet alleen grote invloed heeft op je motoriek, maar ook tot stemmingswisselingen en trager reactievermogen kan leiden. Met een spannend verhaal en heldere teksten kunnen we dit veel beter duidelijk maken aan kinderen op een manier die hen aanspreekt en laagdrempelig is."

> Bestel hier gratis het stripboek 'Medikidz leggen ziekte van Parkinson uit'

Medikidz stripboek bestellen 

De ster van dit Parkinson stripboek is een avontuurlijke meid, Marja. Zij was zeven jaar oud toen ze doorkreeg dat er iets met haar opa aan de hand was. Marja: "Ik was boos dat hij anders liep, zomaar in slaap kon vallen en het ergste vond ik dat hij anders naar mij keek. Ik weet dat hij ziek is en vaak naar het ziekenhuis moet maar ik wist niets over de ziekte van Parkinson en daar hebben de Medikidz striphelden in het boek mij enorm mee geholpen. Ik snap het nu allemaal veel beter! Dit stripboek kan kinderen van mijn leeftijd helpen om deze ziekte beter te begrijpen."

Bas Bloem; "ParkinsonNet heeft er hard aan meegewerkt om dit stripboek te vertalen en nu te introduceren in Nederland. Deze strip is levendig, kleurrijk en aantrekkelijk en Parkinson wordt beschreven in een taal die gemakkelijk te begrijpen is. Het kan een waardevolle bijdrage leveren om bij het grote publiek meer begrip te vragen voor deze ziekte.

Daarnaast hopen we de gesprekken binnen de familie over de ziekte van Parkinson te stimuleren,  waardoor de kwaliteit van leven van de patiënt en het gezin verbetert."

Dit project is in Nederland geïnitieerd door AbbVie, een jong, biofarmaceutisch bedrijf dat met de ontwikkeling van geneesmiddelen en services  mensen met de ziekte van Parkinson helpt. AbbVie vindt het belangrijk dat er aandacht en begrip is voor deze complexe ziekte die 40.0000 Nederlanders en hun families raakt.

Het stripboek wordt uitgegeven door Medikidz, gespecialiseerd in de publicatie van stripboeken voor kinderen over verschillende medische aandoeningen. De Parkinson Vereniging is ook betrokken bij dit project en ondersteunen het van harte.

Bekijk hieronder de video van de overhandiging van het stripboek:


>
 Bestel hier gratis het stripboek 'Medikidz leggen ziekte van Parkinson uit'

Zorgzoeker