Afbeelding voor Terugblik ParkinsonNet congres 2024

Terugblik ParkinsonNet congres 2024

Ruim 1.900 ParkinsonNet-zorgverleners verzamelden zich op woensdag 5 juni al vroeg voor het jaarlijkse ParkinsonNet congres. Een congres van ontmoeten, leren en beleven. Dit jaar een speciale editie voor ons, vanwege 20 jaar ParkinsonNet én voor het eerst sinds de corona-pandemie weer volledig op locatie in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein.

De ochtend startten we mindful met Suzan Onstenk-Peeters of wellicht al eerder op het beweegplein, met videocasuïstiek of een postertour. Daarna volgden mooie welkomstwoorden van Bas Bloem en Marten Munneke. Ze namen de deelnemers mee in een timeline van 20 jaar ParkinsonNet. Sander de Hosson sloot het plenaire programma af. Op indrukwekkende wijze zette hij palliatieve zorg in de spotlights.

Na een korte break vervolgden we de dag tijdens één van de 22 (!) parallelsessies. Met thema’s als de paramedische richtlijn, diversiteit, geavanceerde behandeling en leefstijl, leerden we van elkaar.

De dag eindigden met een plenaire afsluiting. Zangeres Birdie Belgium raakte met haar nummer ‘it’s hard to see’ onze harten. Haar moeder heeft de ziekte van Parkinson en de impact hiervan, vertaalde ze in dit prachtige nummer. Bas Bloem nam ons mee door de ‘Big 5’ publicaties over parkinsonzorg. Vijf toonaangevende wetenschappelijke artikelen, vijf lessen voor de zorg aan mensen met parkinson(isme) van vandaag en morgen. Omdenkfilosoof Berthold Gunter sloot de dag af. Op een inspirerende en energieke manier, nam hij de zorgverleners mee in het transformeren van problemen tot nieuwe mogelijkheden.

Voor het eerst weer samen op locatie, met zoveel gedreven zorgverleners met passie voor parkinson. Dat maakte deze editie bijna magisch. Samen leren over de best mogelijke zorg voor mensen met parkinson of een atypische parkinsonisme, dat was ons doel! En we blijven doorgaan, want die stip op de horizon is nog steeds zichtbaar.

Geniet nog even na van het ParkinsonNet. Bekijk hier de terublikpagina!