Afbeelding voor Wereld Parkinson Dag 2022

Wereld Parkinson Dag 2022

Op Wereld Parkinson Dag, 11 april, vroegen we extra aandacht voor het leven met de ziekte van Parkinson.

De Parkinsonalliantie Nederland verzorgde dit jaar in Den Haag een diner voor mensen met parkinson, zorgverleners en beleidsmakers, betrokken bij de parkinsonzorg. Een inspirerende avond met – naast lekker eten – ook diverse vraaggesprekken verzorgd door Jeroen Pauw. Zo hield hij onder andere een interview met de minister voor Langdurige Zorg en Sport, Conny Helder.

ParKids & ParkinStories
Tijdens het diner kreeg de minister de eerste exemplaren van ParKids en ParkinStories overhandigd. Twee magazines speciaal voor kinderen wiens (groot)ouders leven met parkinson. Eerder die dag werd het magazine al (digitaal) gelanceerd, en door de betrokkenen gepresenteerd aan neuroloog Bas Bloem.

ParkinsonNet maakte de magazines in samenwerking met de Parkinson Vereniging en het Radboudumc. Kinderen komen aan het woord en vertellen over hun ervaringen. Verder, veel artikelen en interviews met neurologen in kindertaal. Heeft u interesse, dan kunt u de magazines opvragen via de Parkinson Vereniging. Mail naar info@parkinson-vereniging.nl

ParkinsonTV & ParkinsonTV USA
Met een speciale live-uitzending van ParkinsonTV werd deze avond extra ingezoomd op de huidige stand van zaken als het gaat om parkinsonzorg en op de gezamenlijke missie: parkinson de wereld uit. Naast een ervaringsdeskundige en zorgverleners zat minister Conny Helder ook hier aan tafel. U kunt de uitzending terugkijken via ParkinsonTV.nl.

Op 11 april werd daarnaast het derde seizoen van de Amerikaanse versie van ParkinsonTV gelanceerd. De documentaire The Long Road to Hope: Ending Parkinson’s Disease volgt twaalf mensen die leven met de ziekte van Parkinson en gaat in op zowel de oorzaken als ook de gevolgen voor het dagelijks leven en de mogelijkheden om de ziekte te behandelen. Vooraanstaande neurologen als Ray Dorsey en Bas Bloem moedigen mensen die leven met parkinson aan om hun stem te laten horen en zelf de controle over hun leven te nemen. U kunt de documentaire kijken via ParkinsonTV.org.