Vacature: wetenschappelijk onderzoeker innovatie paramedische richtlijn parkinson

Bijdragen aan de ontwikkeling van de innovatieve paramedische richtlijn voor parkinson in app-vorm?

Wij zoeken een ‘Wetenschappelijk onderzoeker innovatie paramedische richtlijn parkinson’

50.000 Mensen met parkinson, 3.200 gepassioneerde zorgverleners, 70 regionale netwerken, 1 gezamenlijk doel; de beste zorg voor iedereen met parkinson. De droom van ParkinsonNet is een wereld met de allerbeste zorg voor mensen met parkinson. Wij geloven dat, door een netwerk rondom én met mensen met parkinson te creëren, zorgverleners te specialiseren en patiënten voor te lichten, we mensen met parkinson de hoogst mogelijke kwaliteit van leven kunnen bieden. Door optimale samenwerking en vooroplopen in het zorglandschap gaan we ervoor dat doel te bereiken. Help jij ons mee en durf jij in het zorglandschap voor de troepen uit te lopen? Dan verwelkomen we je graag in ons enthousiaste team!

Jij bent verantwoordelijk voor
Als wetenschappelijk onderzoeker ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de onderzoekstaken van dit innovatieproject in samenwerking met de projectleider. Dit gaat in grote lijnen om het verrichten van literatuurreviews, het schrijven van richtlijnteksten en het uitvoeren van het evaluatieonderzoek. Hiervoor werk je nauw samen met het projectteam, de werkgroep-redactie, het bedrijf Alii en het lectoraat neurorevalidatie.

Daarnaast bestaat jouw takenpakket uit

  • Samen met de projectleider inhoudelijk vormgeven en uitvoeren van bijeenkomsten van werkgroep-redactie.
  • Verzamelen en verwerken van input vanuit werkgroep-redactie en klankbordgroep.
  • Uitvoeren van systematische literatuur reviews; beoordelen van studies volgens GRADE methodiek.
  • Overleg met de projectgroep.
  • Overleg met studentbegeleider van de HAN m.b.t. studentengroepen die eerste screening doen van literatuur en ingezet worden bij het evaluatieonderzoek.
  • Schrijven van (online) richtlijnteksten (evidentie, overwegingen, aanbevelingen) voor verschillende eindgebruikers (paramedici, verwijzers, patiënten/naasten).
  • Uitvoering en rapportage van evaluatieonderzoek: evaluatie van landelijke gebruikersdata, onderzoek middels vragenlijsten en interviews bij gebruikers in een testregio.

Wat breng je mee
Voor deze functie heb je een afgeronde master waarin Evidence Based Practice in de zorg een onderdeel is. Daarnaast heb je kennis van, en bij voorkeur ook ervaring met, systematische literatuurreviews en richtlijnontwikkeling. Ook ben je bekend met de GRADE systematiek. In je werk is het nodig dat je kennis hebt over de praktijk van paramedische zorg. Daarbij heb je affiniteit met de zorg voor mensen met parkinson en met (digitale) innovaties. Je werkt gestructureerd, zelfstandig en schrijft Nederlandse teksten die voor iedereen te begrijpen zijn. Tevens kan je goed samenwerken met verschillende stakeholders. Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken (ParkinsonNet is een initiatief van het Radboudumc).

Meer over het project
ParkinsonNet ontwikkelt vanaf 1 januari 2021 met een groot consortium van paramedische beroepsverenigingen, de Parkinson Vereniging, het lectoraat neurorevalidatie van de HAN, hoogleraren paramedische wetenschappen en ergotherapie en het bedrijf Alii een innovatieve paramedische richtlijn voor parkinson in app-vorm. Doel is om met deze tool altijd actuele handelings- en persoonsgerichte, online beslissingsondersteuning te bieden aan paramedici, mensen met parkinson en hun naasten en verwijzers. De verwachting is dat deze tool het persoonsgericht werken, de samenwerking en de implementatie van evidence based handelen bevordert. In de eerste helft van het project wordt de digitale tool ontwikkeld; in de tweede helft wordt het gebruik en bruikbaarheid geëvalueerd in de praktijk.

Interesse?
Het contract is voor 35 maanden en start met een omvang van 18 uur in de week. Halverwege vermindert dat, gezien het verloop van het project, naar 12 uur in de week. De functie is ingeschaald in schaal 10: min € 2911 – max € 4615 bruto per maand bij volledig dienstverband (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

Voor aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met dr. Ingrid Sturkenboom, ergotherapeut-onderzoeker en projectleider RAP-Parkinson. Voor solliciteren gebruik de knop ‘solliciteer naar functie’.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 5 januari 2021. Fijn als je hier alvast rekening mee houdt.

Graag solliciteren vóór 21 december.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.

Solliciteer naar functie