Gezondheidsonderzoek en zorginnovatie

zonMw

ZonMw
ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw werkt aan de verbetering van preventie, zorg en gezondheid door onderzoek, ontwikkeling en implementatie te stimuleren en te financieren. De combinatie van gezondheidsonderzoek, beleid en zorginnovatie maakt ZonMw tot een unieke organisatie.

beatrix-fonts

Prinses Beatrix fonds
Het Prinses Beatrix Fonds bestrijdt spierziekten en bewegingsstoornissen door het financieren van wetenschappelijk onderzoek en zet zich in om de kwaliteit van leven van patiënt en familie te verbeteren. Omdat het Prinses Beatrix Fonds volledig afhankelijk is van giften uit de samenleving, is het van groot belang dat het brede publiek een goed en volledig beeld heeft van de werkzaamheden van het Fonds en de onmisbare rol die het inneemt op het gebied van bewegingsstoornissen en spierziekten.

NPF   

National Parkinson Foundation (NPF)
Het NPF zet zich in om de kwaliteit van zorg voor mensen met de ziekte van Parkinson te verbeteren door onderzoek, educatie en outreach.

lvg

De Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn
De Landelijke Vereniging Georganiseerde eerste lijn is de brancheorganisatie voor organisaties in de eerstelijnszorg. Bij deze organisatie zijn alle Regionale Ondersteuningsstructuren (ROS'en) aangesloten. Dit zijn maatschappelijke ondernemeningen die de integratie en samenwerking binnen de eerstelijnszorg stimuleren. Zij vormen een landelijk dekkend netwerk.

Zorgzoeker