Parkinsoncentra

In de Academische, evenals in een aantal regionale ziekenhuizen in Nederland, zijn expertisecentra op het gebied van de ziekte van Parkinson gevestigd. Onderstaand kunt u meer informatie over deze centra vinden.

Radboudumc _logo

Parkinson Centrum (ParC) - Radboudumc, Nijmegen
In het Parkinson Centrum Nijmegen (ParC) werken specialisten (neurologen, neurochirurgen, psychiaters, geriaters, revalidatieartsen, urologen), huisartsen, gespecialiseerde parkinsonverpleegkundigen en paramedici (fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, seksuologen en diëtisten). Zij stemmen hun visie nauw op elkaar af om samen tot de juiste diagnose en een specifiek behandelplan te komen. Lees op de website meer over de werkwijze van het ParC Dagcentrum, dat al een aantal jaren achtereen door de Amerikaanse organisatie National Parkinson Foundation (NPF) als 'center of excellence' bestempeld is. 

st-antonios

St. Antonius ziekenhuis - locaties Utrecht en omgeving
In het St. Antonius ziekenhuis wordt de ziekte van Parkinson behandeld op de multidisciplinaire Parkinson polikliniek. Op deze polikliniek worden meer dan 250 mensen met de ziekte van Parkinson behandeld. Hiermee is dit de grootste Parkinson polikliniek van Utrecht en omgeving.
 

Atriummc

ParkinsonPunt - Atrium medisch centrum parkstad, Heerlen
Voor patiënten met de ziekte van Parkinson is er in Atrium MC één aanspreekpunt: het ParkinsonPunt. Patiënten kunnen er aankloppen voor medische hulp en behandeling van deze chronische ziekte.
 

mst_logo

Medisch Spectrum Twente, Enschede
Welkom op de website van onze polikliniek Bewegingsstoornissen. Op onze polikliniek wordt zorg geboden aan mensen met de ziekte van Parkinson, parkinsonismen en andere bewegingsstoornissen, zoals tremor, dystonie en de ziekte van Huntington.

 

Image 001

Regionaal ParkinsonCentrum - zorggroep Noorderboog en Isala Diaconessenhuis
Zorggroep Noorderboog en Isala Diaconessenhuis bieden een gespecialiseerd behandelaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. Specialisten, artsen en paramedici werken samen en bundelen hun krachten in het Regionaal Parkinsoncentrum. Patiënten kunnen terecht bij de parkinsonpoli, het parkinson revalidatieprogramma, parkinson revalidatie opname en de parkinsonoefengroep.

Andere Parkinsoncentra:

Erasmus Medisch Centrum (EMC), Rotterdam

VU Medisch Centrum (VUMC), Amsterdam

Academisch Medisch Centrum (AMC), Amsterdam

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Leiden

Maastricht UMC+ (AZM), Maastricht

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), Groningen

Zorgzoeker