FAQ & Contact

Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot ParkinsonNet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Archief afbeelding

Waar kunnen we u mee helpen?

Wat kost deelnemen aan ParkinsonNet?

De kosten voor deelnemen aan ParkinsonNet bestaan uit de eenmalige kosten van de basisscholing en eventueel de jaarlijks terugkerende deelnamebijdrage. Zowel de kosten voor de basisscholing als de hoogte van de deelnamebijdrage verschilt per zorgdiscipline. Selecteer op de ‘Zorgverleners‘ pagina uw zorgdiscipline. U leest op deze pagina onder de kopjes ‘Aanmelden als deelnemer’ en ‘Deelnemer blijven’ wat de kosten voor u zijn.

Ik ben toegelaten maar kan een of meerdere dagen van de basisscholing niet aanwezig zijn, is dat een probleem?

Bent u tijdens (een van de) online colleges verhinderd, dan vervalt uw toelating. We geven geen toezeggingen voor volgend jaar, u kunt zich opnieuw aanmelden voor de interesselijst. Indien u dag twee of drie niet aanwezig bent, bent u verplicht deze het daarop volgende jaar in te halen. Zoals in onze voorwaarden vermeldt gelden de volgende inhaalvoorwaarden:

  • Voorwaarden voor ergotherapeuten, fysio- en oefentherapeuten, diëtisten, maatschappelijk werkers: Mist de cursist (een van de) online colleges, dan vervalt de toelating. Mist de cursist praktijkdag 1 (of eerste volgende dag na de online colleges), dan mag de cursist praktijkdag 2 (of daarop volgende praktijkdag) volgen met een aanvullende opdracht ter voorbereiding. De cursist haalt de gemiste praktijkdag het volgende kalenderjaar in tegen een inhaalprijs van €180. Pas na het volgen van alle scholingsdagen is de cursist ParkinsonNet deelnemer.
  • Voorwaarden voor logopedisten: Mist de cursist (een van de) online colleges, dan vervalt de toelating. Mist de cursist één van de online praktijkdagen dan mag de cursist de daarop volgende fysieke praktijkdag(en) niet volgen. De cursist haalt de gemiste praktijkdag(en) het volgende kalenderjaar in tegen een inhaalprijs van €90 per dagdeel. Pas na het volgen van alle scholingsdagen is de cursist ParkinsonNet deelnemer.
  • Voorwaarden overige disciplines: Mist de cursist (een van de) online colleges, dan vervalt de toelating. Mist de cursist praktijkdag 1, dan haalt de cursist de gemiste praktijkdag het volgende kalenderjaar in tegen een inhaalprijs van €180. Pas na het volgen van alle scholingsdagen is de cursist ParkinsonNet deelnemer.
Ik ben toegelaten maar wil graag een collega mijn plek geven, kan dat?

Het is niet mogelijk om de aan u toegekende plek aan een collega te geven. Aanmelding, selectie en uiteindelijke deelname vindt  plaats op individuele basis. Ranking is op basis van uw persoonlijke aanmeldingsformulier. Volgt u iemand op? Alleen dan kan ParkinsonNet, in overleg, een uitzondering maken.  Komt u voor deze uitzondering in aanmerking? Neem contact op met onze helpdesk.

Deelname aan ParkinsonNet opzeggen

Wilt u niet meer aangesloten bij ParkinsonNet zijn? U beëindigt uw deelname aan ParkinsonNet door een e-mail te sturen naar informatie@parkinsonnet.nl. In deze e-mail vermeldt u het volgende: uw volledige naam, de organisatie(s) waar u werkt, de reden voor het opzeggen, de beëindigingsdatum van uw deelname. Deelname aan ParkinsonNet geldt per kalenderjaar. Wanneer u uw deelname aan ParkinsonNet na 17 december 2023 opzegt, dient u nog wel de deelnamebijdrage van 2024 te voldoen.

Is de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener geaccrediteerd?

Accreditatie voor de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener wordt ieder jaar aangevraagd bij diverse partijen. Selecteer op de ‘Zorgverleners‘ pagina uw zorgdiscipline. U leest op deze pagina voor hoeveel punten de basisscholing tot ParkinsonNetzorgverlener voor uw zorgdiscipline is geaccrediteerd.

Contact opnemen met ParkinsonNet

Kom bij ons langs

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen
Ingang oost, Radboudumc
Route 914

Plan uw route