Archief afbeelding

FAQ & Contact

Hier vindt u veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot ParkinsonNet. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Waar kunnen we u mee helpen?

Kan ik mijn deelname behouden wanneer ik wijzig van behandellocatie, werkgever en/of regio?

Deelname is persoonsgebonden, bij een verandering van werkgever of locatie blijft u indien u dit wilt, nog steeds deelnemer van ParkinsonNet. Registreer zo snel mogelijk de wijziging in uw MijnParkinsonNet profiel zodat u op de juiste plek vindbaar bent op de ParkinzonZorgzoeker. Inloggen in uw MijnParkinsonNetprofiel doet u hier. Eenmaal ingelogd past u onder “Behandellocatie(s)” eenvoudig uw gegevens aan. Binnen 24 uur zijn de wijzigingen zichtbaar. Indien u bij een wijziging van uw werklocatie(s) ook van regionaal netwerk verandert, registreren wij u in de juiste regio en geven wij u voor de nieuwe groep toegang op ParkinsonConnect. Ook ontvangt u van ons de gegevens van de desbetreffende regiocoördinator(en) om gemakkelijk contact te maken met uw nieuwe regionale netwerk.

Hoe gaan jullie om met langdurige afwezigheid /zwangerschapsverlof?

Wanneer u langdurig afwezig  of met zwangerschapverlof bent en daardoor niet aan alle eisen kunt voldoen houden wij daar rekening mee als wij hiervan tijdig op de hoogte worden gesteld via informatie@parkinsonnet.nl. We kijken dan samen naar een goede oplossing. Het jaar na uw verlof/afwezigheid verwachten we wel dat u volledig aan de voorwaarden voldoet.

Waar moet een multidisciplinair overleg (MDO) aan voldoen?

Waar moet een MDO aan voldoen:

 • Georganiseerd voor het hele regionale netwerk of voor een subregio
 • Georganiseerd in samenspraak met de (sub)regiocoördinator
 • Alle zorgverleners zijn ervan op de hoogte
 • Multidisciplinair karakter (er doen minimaal drie verschillende disciplines mee aan het overleg)
 • Notulen en presentielijst worden opgestuurd (of in ParkinsonConnect geplaatst)

Wat is variabel:

 • Inhoud van de bijeenkomst, kijk voor voorbeelden van MDO’s bij de bestanden van uw regiogroep op ParkinsonConnect.
 • Hoeveel bijeenkomsten per jaar worden georganiseerd. Het advies is om er minimaal drie te organiseren zodat iedereen een reële kans heeft om twee keer aanwezig te zijn
 • Waar de bijeenkomst plaatsvindt
Ik kan niet vaak genoeg aanwezig zijn bij de multidisciplinaire overleggen, wat nu?

Als zorgverleners niet twee Multidisciplinaire regiobijeenkomstenkunnen bijwonen dan kunnen ze een eigen MDO organiseren. De aanwezigheid hiervan kan worden opgevoerd in plaats van één regionaal georganiseerde bijeenkomst. De “vervang” bijeenkomst kan één keer per jaar worden opgevoerd als multidisciplinair overleg en dient aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 • Minimaal vier ParkinsonNetzorgverleners aanwezig
 • Minimaal drie verschillende zorgdisciplines aanwezig
 • Regiocoördinator moet op de hoogte zijn van de bijeenkomst
 • De notulen en presentielijst moeten op ParkinsonConnect worden geplaatst in uw regiogroep of opgestuurd naar informatie@parkinsonnet.nl.
Wat is een uitsteljaar?

U krijgt tijdens het uitsteljaar de mogelijkheid om aan de voorwaarden waar u niet aan voldeed alsnog te gaan voldoen. Houd hierbij rekening dat tijdens het uitsteljaar ook aan de voorwaarden voor dat jaar moet voldoen.

Contact opnemen met ParkinsonNet

Kom bij ons langs

Reinier Postlaan 4
6525 GC Nijmegen
Ingang oost, Radboudumc
Route 914

Plan uw route